Gå direkt till innehåll
Gröna Lund vann S:t Julianpriset för bästa arbetsgivare

Pressmeddelande -

Gröna Lund vann S:t Julianpriset för bästa arbetsgivare

Igår fick Gröna Lund ta emot Stockholms Stads pris S:t Julianpriset i kategorin Arbetsgivaregenskaper. Priset belönar de som aktivt arbetar med att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. I och med denna utmärkelse blev nöjesfältet historiskt, då S:t Julianpriset aldrig förr tilldelats samma organisation eller företag två gånger. 2013 vann Gröna Lund S:t Julianpriset i kategorin Delaktighet.

Igår, på den internationella funktionshindersdagen, fick Gröna Lund för andra gången ta emot Stockholms Stads pris S:t Julianpriset, denna gång i kategorin Arbetsgivaregenskaper. S:t Julianpriset är Stockholms Stads pris för att belöna de som aktivt arbetar för att alla ska kunna delta i samhället på lika villkor. Priset delades ut på Kulturhuset av socialborgarråd Åsa Lindhagen.

– Alla som jobbar på Gröna Lund är enormt stolta idag. Det är stort att vinna priset som bästa arbetsgivare för personer med funktionsnedsättning i Stockholm och det är första gången någon vinner två år i rad vilket innebär att vi nu är historiska. Det här priset ger oss motivation att fortsätta vårt arbete med att låta våra gästers mångfald speglas av våra anställda, säger Ida Troive, HR-chef på Gröna Lund.


För mer information om Gröna Lund kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://bilder.parksandresorts.com/gronalund.

Juryns motivering
Tivoli Gröna Lund är en speciell arbetsplats med 1,4 miljoner gäster per år. Nöjesfältet har genomfört omfattande tillgänglighetsskapande åtgärder under de senaste två åren för att skapa tillgänglighet för besökande i den utmanande miljön. Samtidigt förbättras förutsättningarna för anställda med funktionsnedsättning. Att arbeta på Gröna Lund ställer höga krav på medarbetaren. Anställda erbjuds utbildning och arbetsuppgifterna ger en värdefull erfarenhet inom serviceyrken. Ett exempel på särskild kompetens som kan efterfrågas vid anställningen är kompetens i teckenspråk då det finns en möjlighet att boka en 5-kampsvärd som kan teckenspråk.

Gröna Lund har under de senaste åren erbjudit ett 20-tal praktikplatser för medarbetare som aktualiseras via Arbetsförmedlingen Unga funktionshindrade. Målet är att berörda personer ska kunna få återkommande arbete inom Gröna Lund. Arbetsförmedlingen Unga funktionshindrade har använts som resurs vid genomförandet av utbildningar för Gröna Lunds chefer.

Gröna Lund kommer även inleda ett samarbete med företaget MISA för att erbjuda praktikplatser/arbete åt personer med funktionsnedsättning.

Gröna Lund framhåller att en arbetsplats med mångfald, d.v.s. med många olika typer av människor skapar bättre förutsättningar för att ta hand om gästerna på ett bra sätt och på detta sätt kunna bidra till rikare nöjesupplevelse.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2013 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,5 miljoner besökare och omsatte ca 500 miljoner kronor, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Informationschef Press och information 010-708 91 50

Relaterat innehåll