Gå direkt till innehåll
Gröna Lund vann S:t Julianpriset

Pressmeddelande -

Gröna Lund vann S:t Julianpriset

Igår fick Gröna Lund ta emot Stockholms Stads pris S:t Julianpriset i kategorin Delaktighet. Priset belönar de som aktivt arbetar med att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Gröna Lund får priset för sitt arbete med att hitta lösningar för funktionsnedsatta trots utmaningar i miljön, samt för sin serviceinriktade personal och satsningen på att anställa medarbetare med funktionsnedsättning.

Igår, på den internationella funktionshindersdagen, fick Gröna Lund för första gången ta emot Stockholms Stads pris S:t Julianpriset i kategorin Delaktighet. S:t Julianpriset är Stockholms Stads pris för att belöna de som aktivt arbetar för att alla ska kunna delta i samhället på lika villkor. Priset delades ut på Kulturhuset av biträdande socialborgarråd Ewa Samuelsson.

– Vi är enormt stolta över det här priset. Vi vet att det finns utmaningar i vår 130-åriga tivolimiljö, men det gör att vi jobbar ännu hårdare på att hitta andra lösningar. Gröna Lund är till för alla, och så ska det alltid vara. Det känns också extra kul att juryn uppmärksammat våra medarbetare, både gällande servicenivån och våra unga funktionshindrade som jobbar hos oss. Det är en självklarhet att våra medarbetare ska spegla hur samhället ser ut i övrigt och det här priset sporrar oss till att bli ännu bättre i framtiden, säger Magnus Widell, VD på Gröna Lund. 


Juryns motivering
”Verksamheten har skapat lösningar som underlättar för besökande med funktionsnedsättning. I den utmanande fysiska miljön har man uppmärksammat lösningar för att öka tillgängligheten för den som använder rullstol. Vid kulturevenemang skapas lösningar för bättre sikt för personer som är i behov av rullstolsplatser och personliga assistenters närvaro som stöd underlättas.

Verksamhetens service har tydlig inriktning för att förbättra allas delaktighet och erbjuda även arbetsplatser för personer med funktionsnedsättning.

Verksamheten utgör ett gott exempel i viljan att skapa delaktighet för alla, trots den mycket utmanande miljön.”

För mer information om Gröna Lund kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://bilder.parksandresorts.com/gronalund.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2012 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,4 miljoner besökare och omsatte drygt 455 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15

Relaterat innehåll