Gå direkt till innehåll

Ämnen: Konsert

Rockikonerna The Hellacopters till Gröna Lund

Rockikonerna The Hellacopters till Gröna Lund

Svensk rockmusik hade inte varit densamma utan The Hellacopters. Redan på den numera ikoniska och Grammisvinnande debuten ”Supershitty to the Max” stod det klart att rock’n’roll hade fått en ny fanbärare – en position som bandet behållit över decennierna. The Hellacopters kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen den 24 juni kl. 20.00. 

Kiefer Sutherland klar för Grönan Live

Kiefer Sutherland klar för Grönan Live

Vi är glada över att hälsa Emmy- och Golden Globe Award-belönade Kiefer Sutherland varmt välkommen till Gröna Lund; den 5 augusti kl. 20.00 kliver han ut på Lilla Scen.

Carola kommer till Gröna Lund och bjuder på sina största hits

Carola kommer till Gröna Lund och bjuder på sina största hits

Carola har med sin kraftfulla röst och karismatiska scennärvaro under åren lockat en hängiven publik till sina konserter. Med en imponerande karriär som sträcker sig över fyra decennier har Carola etablerat sig som en av Sveriges mest älskade artister. Den 22 augusti kl. 20.00 välkomnar vi Carola återigen ut på Gröna Lunds Stora Scen.

I helgen öppnar Gröna Lund - och välkomnar Pelle Svanslös

I helgen öppnar Gröna Lund - och välkomnar Pelle Svanslös

Vårtecken! I helgen slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna. Entrébiljetten och Gröna Kortet är tillbaka, över 50 konserter ska spelas och 38 danskvällar väntar på Dansbanan. Dessutom får Gröna Lund besök av Pelle Svanslös, som tillsammans med sina vänner bjuder på en helt ny barnföreställning på Lilla Scen och ett hejdundrande pannkakskalas hela sommaren.

Cherrie och Mapei till Grönan - två konserter, en kväll

Cherrie och Mapei till Grönan - två konserter, en kväll

De har båda gjort succé under olika säsonger i TV4:s ”Så mycket bättre” med sina fantastiska tolkningar och själfulla röster. Den 27 juni blir en kväll man sent kommer glömma - klockan 20.00 välkomnar vi den fantastiska Mapei ut på Stora Scen och klockan 21.00 kliver Sveriges egna r’n’b-drottning Cherrie ut på densamma.

Bo Kaspers Orkester återvänder till Grönan

Bo Kaspers Orkester återvänder till Grönan

Grammis-belönade Bo Kaspers Orkester har i dryga 30 års tid blandat pop, soul, jazz och visor till en helt egen genre. I sommar ser vi dem återigen hos oss på Gröna Lund och vi ser fram emot en musikalisk kväll då Bo Kaspers Orkester kliver ut på Stora Scen den 5 september kl. 20.00.

Darin klar för Grönan Live i september

Darin klar för Grönan Live i september

Darin är en av vårt lands i särklass främsta och mest älskade popartister med åtta albumettor, varav höstens albumsläpp ”En annan jag” står för den senaste, en mängd guld- och platinasinglar och över en halv miljard streams. I höstas gjorde han en hyllad och utsåld arenaturné runtom i landet. Vi är mycket glada över att välkomna Darin till Gröna Lunds Stora Scen den 6 september kl. 20.00.

Stjärnskottet Lukas Graham till Grönan

Stjärnskottet Lukas Graham till Grönan

Det danska fenomenet Lukas Graham har i över tio år toppat en mängd internationella listor, deras musik har streamats flera miljarder gånger – och låten megahiten ”7 Years” var en av de första låtarna i världen som nådde över en miljard streams. De har turnerat över hela världen och den 7 juni kl. 20.00 har vi den stora glädjen att för första gången välkomna dem ut på Gröna Lunds Stora Scen.

Kritikerrosade Dina Ögon till Gröna Lund

Kritikerrosade Dina Ögon till Gröna Lund

Efter två album och ett flertal utsålda turnéer på kort tid har Dina Ögon gått från klarhet till klarhet och blivit ett av landets mest omtalade band. Efter två slutsålda konserter på Cirkus är det äntligen dags för Dina Ögon att inta Gröna Lunds Stora scen den 17 juni kl. 20.00.

Samir & VIktor till Grönan 18 maj

Samir & VIktor till Grönan 18 maj

Lika självklara som en saxofuckingfon är duon som fullständigt ritat om den svenska konsertkartan och gjort allsång till ett stående inslag i Melodifestivalen. Superduon har levererat hit efter hit som fått hela Sverige att dansa. Den 18 maj gör vi oss redo för att put your hands up för Sverige, få feeling och shuffla rakt in i kaklet när Samir & Viktor intar Gröna Lunds Stora Scen.

Alice Cooper återvänder till Gröna Lund

Alice Cooper återvänder till Gröna Lund

Han gjorde sin första konsert på Gröna Lund redan 1975 och spelat inte mindre än 6 gånger, både under eget namn och med vapendragarna i Hollywood Vampires. Med ett nysläppt och hyllat album i bagaget och en stundande europaturné, kan vi glädjande meddela att Alice Cooper, arkitekten av shock rock, kommer tillbaka till tivolit en sjunde gång den 9 juni kl. 20.00.

Bruce Dickinson klar för Grönan 11 juni

Bruce Dickinson klar för Grönan 11 juni

Han har en av de absolut bästa och mest särskiljande heavy metalrösterna i världen och har rönt stora framgångar världen över både som soloartist och sångare i det ikoniska heavy metalbandet Iron Maiden. Nyheten om att han släpper nytt soloalbum och ger sig ut på turné togs emot med jubel inom rock- och metalvärlden. Den 11 juni tar Bruce Dickinson turnén till Gröna Lund.

Cleo till Gröna Lunds Stora Scen 31 maj

Cleo till Gröna Lunds Stora Scen 31 maj

Hon har sedan länge hört till den svenska hiphopscenens allra viktigaste och mest mångfacetterade röster och den 10 november prisades hon på Musikförläggarnas Pris för ”Årets kompositör”. Den 31 maj kl. 20.00 kliver den fantastiska Cleo ut på Gröna Lunds Stora Scen.

Rocklegendarerna Deep Purple till Grönan

Rocklegendarerna Deep Purple till Grönan

Med en av världens största låtar genom tiderna, ”Smoke on the Water”, och en karriär som sträcker sig över sju decennier är det ingen tvekan om att de tillhör kungligheterna inom rockgenren. Senast de spelade på Gröna Lund var 2016 och vi ser fram emot att återigen få välkomna rocklegendarerna Deep Purple när de intar Stora Scen den 6 augusti kl. 20.00.

Sam Smith klar för Gröna Lund 14 augusti

Sam Smith klar för Gröna Lund 14 augusti

Hen är en av världens största artister och har tagit världen med storm genom låtar som ”Stay with me”, ”I’m not the only one”, ”Too good at goodbyes” och ”Unholy”. Vi är otroligt stolta över att kunna presentera den första bokningen för Grönan Live 2024. Den 14 augusti intar ingen mindre än den fantastiske Sam Smith Gröna Lunds Stora Scen.

Mamma Mia! The Party återvänder till Tyrol i Stockholm

Mamma Mia! The Party återvänder till Tyrol i Stockholm

Idag kan vi avslöja att en av Sveriges mest älskade musiksuccéer, Mamma Mia! The Party, kommer tillbaka till Tyrol på Gröna Lund – platsen där allt en gång började. Mamma Mia! The Party har premiär den 22 februari 2024 och kommer endast spelas under nästa år. Biljetterna till vårens föreställningar släpps den 2 oktober kl. 10.00.

Veckans konserter på Gröna Lund v. 37-38

Säsongen på Grönan Live 2023 avslutas med fyra härliga liveupplevelser på Stora Scen – den 14 september ser vi Carola avsluta Pop-turnén, den 15 september avslutar även Benjamin Ingrosso sin sommarturné hos oss. Den 21 september välkomnar vi Gavin DeGraw och sist ut för i år är Tjuvjakt som äntrar scenen den 22 september.

Veckans konserter på Gröna Lund v. 35-36

Under vecka 35 och 36 ser vi fram emot fyra konserter på Stora Scen; först ut är Veronica Maggio & Miriam Bryant, som bjuder på en gemensam konsert den 30 augusti. Dagen efter, den 31 augusti, får vi en helkväll med Danny Saucedo som vi har döpt till Deluxe. Den 7 september kliver Albin Lee Meldau för första gången ut på vår Stora Scen och han följs av Miss Li den 8 september.

Veckans konserter på Gröna Lund v. 33-34

Vi ser fram emot en mängd konserter; Marcus & Martinus på Stora Scen den 14 augusti, de följs av Anna Ternheim den 15 augusti, Years & Years den 16 augusti och The Tallest Man On Earth den 17 augusti. Fröken Elvis, kommer till Lilla Scen den 18/8, medan Trippie Red äntrar Stora Scen den 23 augusti och Johnossi den 24 aug. Den 25 augusti ser vi Felicia Takman på Lilla Scen.

Visa mer