Gå direkt till innehåll
Alice Cooper återvänder till Gröna Lund

Pressmeddelande -

Alice Cooper återvänder till Gröna Lund

Han gjorde sin första konsert på Gröna Lund redan 1975 och har spelat inte mindre än 6 gånger, både under eget namn och med vapendragarna i Hollywood Vampires. Med ett nysläppt och hyllat album i bagaget och en stundande europaturné, kan vi idag glädjande meddela att arkitekten av shock rock kommer tillbaka till tivolit en sjunde gång! Den 9 juni kl. 20.00 ser vi fram emot att få välkomna Alice Cooper tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen.


Alice Cooper inledde sin karriär på 70-talet och var pionjären för den teatraliska hårdrocken, med lika mycket inspiration från skräckfilmer som från vaudeville och garagerock. Med låtar som ”School’s Out”, ”No More Mr. Nice Guy” och ”Poison” har han blivit en legendar i genren och är även invald i Rock and Roll Hall of Fame.

Idag spenderar han närmare sex månader om året med att turnéra och älskar fortfarande att bjuda publiken på sina ikoniska rock psycho drama-shower lika mycket som publiken älskar att uppleva dem. I augusti i år släppte han sitt senaste album ”Road”, som han skrev och spelade in tillsammans med de trogna bandmedlemmarna Chuck Garric, Nita Strauss, Ryan Roxie, Tommy Henriksen och Glen Sobel. Albumet har hyllats av kritikerna och har beskrivits som ett av Alice Coopers bästa album genom tiderna.

I sommar ger han sig ut på europaturné och den 9 juni ser vi fram emot att få välkomna Alice Cooper tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen!

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://mediabank.parksandresorts.com.



GRÖNAN LIVE 2024

Med Gröna Lunds digitala entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela sommarsäsongen, inklusive alla konserter. Kortet kostar 395 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter har hittills bokats till Grönan Live 2024:

Cleo – 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Alice Cooper – 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Bruce Dickinson – 11 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Deep Purple – 6 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Sam Smith – 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50

Relaterat innehåll