Gå direkt till innehåll

Regioner: Uppsala

Gwen Stefani kommer till Gröna Lund den 14 juli

Gwen Stefani till Gröna Lund sommaren 2020

​Den 11 december släppte Gröna Lund de 12 första bokningarna till konsertsommaren 2020, men det fanns en julklapp kvar som vi inte kunde vänta med. Den 14 juli kl. 20.00 kommer världsstjärnan, hitmakaren och modeikonen Gwen Stefani till Gröna Lunds Stora Scen för en fantastisk spelning.

Årets nyhet "Sekten" blir det värsta skräckhuset någonsin

Årets nyhet "Sekten" blir det värsta skräckhuset någonsin

Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund men redan idag kan tivolit avslöja vad som blir årets nyhet. ”Sekten” är ett helt nytt skräckhus som utlovas bli det mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på. Inne i huset får besökarna tampas med klaustrofobiska gångar, obehagliga sektmedlemmar, mörka offerritualer och onda makter som gör allt för att du aldrig ska komma ut igen…

Foto: Petter Hellman/Rockfoto

Veronica Maggio sätter publikrekord på Gröna Lund

För första gången i modern tid har Gröna Lunds Stora Scen tagits över av en och samma artist under tre konsertkvällar i rad. Ikväll kan vi konstatera att Veronica Maggio även har satt nytt publikrekord på Gröna Lund. Under hennes tre konserter den 4, 5 och 6 juni har totalt 51 000 konsertgäster vallfärdat till Gröna Lund, vilket är ett historiskt publikrekord.

Veronica Maggio spelar tre kvällar i rad på Stora Scen; 4, 5 och 6 juni

Veronica Maggio tar över Grönan under tre kvällar

Det kom så mycket folk att hon stängde Gröna Lunds grindar både 2015 och 2017. I år, för första gången i modern tid, överlåter vi Stora Scen under tre konsertkvällar i rad. Passande nog kallar vi konsertkvällarna för ”Den första gången…”. Vi är stolta över att presentera Veronica Maggio på Gröna Lunds Stora Scen den 4 juni, 5 juni och 6 juni kl. 20.00.

Halloween på Gröna Lund - 27 oktober till 5 november

Nu öppnas grindarna till Halloween på Gröna Lund

Fredagen den 27 oktober öppnas grindarna till Gröna Lunds allra första Halloweenfirande. Och nöjesparken sparar inte på krutet. Totalt 23 miljoner kronor investeras på att driva och förvandla parkens miljöer till magiska och läskiga Halloweenupplevelser för både stora och små.

Kärlek och vänner allt viktigare för lycka enligt svenska folket

För andra året i rad ställer Gröna Lund lyckorelaterade frågor till drygt 1000 svenskar över hela landet. Resultatet visar att ungefär varannan svensk anser sig vara lycklig, men man ser en förskjutning i anledningen till varför man känner lycka. Andelen som uppger att hälsan hos nära och kära är viktiga för att känna lycka har sjunkit, däremot har ”min kärlek” och ”mina vänner” ökat i betydelse.

House of Nightmares - ny skräckupplevelse på Gröna Lund

House of Nightmares - ny skräckupplevelse på Gröna Lund

Gröna Lund bygger en ny attraktion till säsongen 2015. Idag kan nöjesparken avslöja att nästa års nyhet heter ”House of Nightmares” och blir den värsta form av skräckupplevelse man kan utsätta sig för på en nöjespark. Besökarna kommer själva få kliva in i Dr. Morphio’s övergivna hus som hemsöks av mörka mardrömmar.

Välkommen till Gröna Lunds pressvisning

Välkommen till Gröna Lunds pressvisning

Den 23 april kl. 10.00 är det dags för Gröna Lunds årliga pressvisning. Vi kommer att presentera årets nyhet Eclipse – världens högsta StarFlyer, låta dig provåka attraktioner och träffa några utav de artister som står på våra scener i sommar.

Semesterfiraren törstar efter gemenskap, trygghet och kärlek

Resultaten från en ny undersökning om sommarens bästa upplevelser tydliggör topplistan över vad som är hetast på semestern. Över 1 000 svenskar har deltagit i studien. Ett analytikerteam på Kairos Future har sedan analyserat svaren på djupet i jakten på insikter om vad som får oss att minnas och lyfta fram speciella händelser och situationer framför andra.

Bo Kaspers Orkester till Gröna Lund

Bo Kaspers Orkester, ett av Sveriges mest hyllade liveband och bäst säljande artister, spelar på Gröna Lunds Stora Scen den 26 augusti.