Gå direkt till innehåll
Välkommen till Gröna Lunds pressvisning

Pressmeddelande -

Välkommen till Gröna Lunds pressvisning

Den 23 april kl. 10.00 är det dags för Gröna Lunds årliga pressvisning. Vi kommer att presentera årets nyhet Eclipse – världens högsta StarFlyer, låta dig provåka attraktioner och träffa några utav de artister som står på våra scener i sommar.

I år är det 130 år sedan tivolit slog upp sina portar för första gången och det ska firas. Gröna Lunds jubileumspresent till alla besökare är en helt ny attraktion, Eclipse – världens högsta StarFlyer. Med sina 121 meter till toppen kommer den att bjuda på en hisnande åktur – för de som vågar.

130-årsjubileumet innebär även en satsning på Stora och Lilla Scen med rekordmånga konserter. Vi bjuder på över 60 spelningar med alltifrån världsartister som Wu-Tang Clan, Bad Religion, Ke$ha och 30 Seconds To Mars till svenska stjärnor som Eva Dahlgren, Icona Pop, Darin och The Sounds. Flera av artisterna som uppträder under sommaren kommer också att närvara på pressvisningen och finns tillgängliga för intervjuer och fotografering.

På plats finns även Magnus Widell (VD), Peter Osbeck (Attraktionschef), Kenny  Mattsson (Programchef) samt Andreas Theve (Tivolihistoriker). Dessutom bjuder vi på årets premiäråkningar i Twister, Fritt Fall, Vilda Musen, Kvasten och Jetline samt premiärturen av årets nyhet Eclipse. Du är självklart välkommen att ta med testpatrull eller knattereportrar.

Datum: Tisdagen den 23 april
Tid: kl. 10.00 - ca 12.00
Plats: Gröna Lundsteatern (till höger om Gröna Lunds Stora Entré)
Fika: Vi bjuder på en matig smörgås och dryck
Osa: Senast den 22 april till Annika Troselius på annika.troselius@gronalund.com eller 0708-580050.


Välkommen!

/Annika Troselius
Informationsansvarig
Gröna Lunds Tivoli
0708-580050

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2012 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,4 miljoner besökare och omsatte drygt 455 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15

Relaterat innehåll