Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vild veganmeny på Tyrols julbord

Hur äter man ett vilt julbord om man är vegan? Tyrols Vilda Julbord har sedan 1983 dukat upp vilträtter och traditionell julmat, men i år finns även en julmeny med vilda inslag speciellt anpassad för veganer.

– Vi ser att det idag finns ett ökat intresse för vegetariskt och veganmat, och vi tyckte att man inte ska behöva avstå från julmat bara för att man inte äter kött eller animaliska produkter. Vi har därför tagit fram en rad veganrätter där både julsmakerna och de vilda inslagen finns med, säger Tyrols Kökschef Samuel Cabrera.

Tyrols Vilda Veganmeny
Senapssillig aubergine
Vitlökszucchini
Inlagda auberginer
Julsylta på sojafärs
Vegan-julskinka
Svampsylta
Morotsterrin
Tyrols hemgjorda marmelader och tillbehör
Seitanköttbullar på tofu (seitan är en glutenbaserad, vegetarisk köttprodukt vanligt förekommande i asiatisk matlagning)
Johanssons frestelse (gjord på sojamjölk och inlagda morötter istället för ansjovis)
Sojakorv till vegetarianer (innehåller äggvita)

Tyrols Vilda Julbord står uppdukat mellan den 24 november till och med den 21 december. Gröna Lunds Nöjesbokning tar emot bokningsförfrågningar på 010-708 70 00.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com

För
pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


 Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med Kolmården, Vildmarkshotellet, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria Vattenmuseum. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, nästan 1,3 miljoner besökare per år och omsätter drygt 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15

Relaterat innehåll