Gå direkt till innehåll
Grönt ljus för nytt tivoliområde

Pressmeddelande -

Grönt ljus för nytt tivoliområde

Efter Stadsbyggnadsnämndens möte i eftermiddag stod det klart att Gröna Lund får gå vidare med sina planer om ett nytt tivoliområde på den angränsande parkeringen. Nämnden röstade med majoritet för Stadsbyggnadskontorets förslag till detaljplan för kvarteret Skeppsholmsviken.

Sedan 1999 har ärendet gällande en utbyggnad av Gröna Lunds Tivoli legat hos Stadsbyggnadskontoret, men har pga ägarbyte på Gröna Lund skjutits på framtiden. Idag gick ärendet äntligen upp i Stadsbyggnadsnämnden, som med en majoritet röstade för ett nytt tivoliområde på området som idag är Gröna Lunds parkering.

- Det känns otroligt bra att vi nu får förtroendet att gå vidare med våra planer om ett nytt tivoliområde på parkeringen. I flera år har vi pratat om detta, men idag har vi äntligen tagit ett stort steg mot att förverkliga våra planer på ett större och bättre Gröna Lund, säger Gröna Lunds VD Jan Roy.

Skandinaviens häftigaste berg- och dalbana och världens högsta Kättingflygare
På Gröna Lunds parkeringsplats, en yta på ca 11.000 kvm, planeras nu för ett helt nytt tivoliområde. Förutom mat och spel ska området locka med Skandinaviens häftigaste berg- och dalbana och världens högsta slänggunga. Detta är ytterligare ett steg mot Gröna Lunds vision - att bjuda på helhetsupplevelser i världsklass.

För mer information kontakta Pressansvarig Annika Troselius tfn 0708-58 00 50, annika.troselius@gronalund.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50

Relaterat innehåll