Gå direkt till innehåll
Gröna Lund vill expandera för 500 MSEK

Pressmeddelande -

Gröna Lund vill expandera för 500 MSEK

Idag lämnar Gröna Lund in ansökan om bygglov för Skeppsholmsviken, området som idag fungerar som Gröna Lunds parkeringsplats. Gröna Lund vill bygga om parkeringen till ytterligare ett tivoliområde som bland annat ska inhysa två stora nyheter, Skandinaviens häftigaste berg- och dalbana och en av Europas högsta attraktioner.

Efter flera års planerande och diskuterande har Gröna Lund idag lämnat in ansökan om bygglov för sina planer för området Skeppsholmsviken, som idag fungerar som parkering. Förutom ett helt nytt tivoliområde med mat och spel ska området bjuda på Skandinaviens häftigaste berg- och dalbana och Europas högsta slänggunga. Detta är ytterligare ett steg i Gröna Lunds vision - att bjuda på helhetsupplevelser i världsklass.

Den största enskilda investeringen inom besöksnäringen i Sverige
Trots den dystra finansmarknaden vågar Gröna Lund satsa stort inför framtiden. Att färdigställa det nya tivoliområdet för Skeppsholmsviken beräknas kosta 500 miljoner kronor, vilket är den största investeringen någonsin inom besöksnäringen i Sverige. Det nya tivoliområdet skulle också komma att generera många nya arbeten under Gröna Lunds säsong.

Fler besökare till Stockholm och Djurgården
- Aldrig tidigare har det satsats så mycket pengar inom besöksnäringen och vi är mycket stolta över att kunna göra det här för Gröna Lund, men också
för Stockholm som turistattraktion, säger Ulf Larsson, Gröna Lunds VD och koncernchef för Parks & Resorts Scandinavia.
I ansökan om bygglovet för Skeppsholmsviken finns även förslag på hur Djurgården ska klara av att ta emot ännu fler besökare via vattnet.
Förhoppningen är att hela det nya tivoliområdet ska stå klart på Skeppsholmsviken inom fem år.

Gröna Lunds investeringar de senaste åren
2007: 55 miljoner för berg- och dalbanan Kvasten
2008: 70 miljoner för ombyggnad av Gamla Området och Jetgatan
2009: 50 miljoner för berg- och dalbanan Insane


För mer information om Gröna Lund kontakta Tf Pressansvarig Ulrika Jonsson tfn 0708-58 00 08, ulrika.jonsson@gronalund.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50

Relaterat innehåll