Gå direkt till innehåll
Grönan satsar på rekrytering av 50+

Pressmeddelande -

Grönan satsar på rekrytering av 50+

Gröna Lunds stora rekryteringskampanj, där man söker personal till de ca 1200 sommartjänsterna på tivolit, är redan igång. Nytt för i år är att man satsar på att anställa personal i åldersgruppen 50+.  

Varje år söker ca 11.000 personer sommarjobb på Gröna Lund. Snittåldern på de sommaranställda medarbetarna är 24 år, men i år vill Gröna Lund ändra på det genom att uppmuntra personer i åldrarna 50 år och uppåt att söka jobb på tivolit. 

Erfarenhet och lugn ger förebild för yngre
– Vi vill att våra gästers mångfald ska avspeglas i vår personal. Dessutom kan vi se att vår äldre personal fungerar som en god förebild för de yngre. Den trygghet och den erfarenhet som kommer med åldern smittar av sig på våra yngre anställda och gynnar våra gäster, säger Kaj Holmgren, rekryteringschef på Gröna Lunds Tivoli.

En som hör till den äldre i personalen på tivolit är Kenneth Jademo, 55 år. Han har arbetat på Gröna Lund varje sommar sedan 1999 och ser fram emot sin 12:e säsong som startar nu till våren.

– Jag kommer tillbaka till Grönan år efter år därför att det är roligt. Det är trivsam stämning och man träffar människor när de är på sitt bästa humör. Dessutom känner man sig yngre när man jobbar med roliga saker, säger Kenneth Jademo.

Vill nå de äldre via andra kanaler
För att nå ut till äldre arbetssökande med rekryteringskampanjen väljer man att gå ut i andra kanaler än man tidigare gjort. Bland annat kommer man att annonsera i PRO:s tidning och vara med i utskick via Dax.se, en community för 50+.

– Att få in fler äldre personer bland vår personal är ett långsiktigt mål. I år hoppas vi att 2 % av de nyanställda är äldre än 50 år. På tre års sikt hoppas vi att vi att den siffran är uppe i 10 %, säger Kaj Holmgren.

För mer information kontakta Gröna Lunds Pressansvarig Annika Troselius på telefon 0708-58 00 50 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med ABBA WORLD, Aquaria Vattenmuseum, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland och Vildmarkshotellet. Tivolit har 30 attraktioner och sju restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Företaget har ca 85 årsanställda och sysselsätter tillsammans med hyresgäst ytterligare 1400 säsongsanställda. Gröna Lund har ca 1,1 miljon besökare per säsong och omsätter ca 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50