Gå direkt till innehåll
Gröna Lund söker 1100 nya medarbetare

Pressmeddelande -

Gröna Lund söker 1100 nya medarbetare

Nu drar rekryteringen igång till en av Stockholms roligaste arbetsplatser. Innan Gröna Lund har premiär den 26 april ska 1100 tjänster tillsättas, där man söker alltifrån berg- och dalbaneförare till ekonomiassistenter. I år använder man en helt ny rekryteringsmetod som är unik i sitt slag i Skandinavien, ett webbaserat servicetest.

Gröna Lunds rekrytering inför sommarens säsong är nu i full gång, och i år behöver man 1100 nya medarbetare till tivolits olika tjänster. Alltifrån traditionella tivolitjänster så som berg- och dalbaneförare och sockervaddssnurrare, till passionerade värdar, restaurangpersonal, tekniker och ekonomiassistenter sökes. I år tar man för första gången hjälp av ett helt nytt verktyg, specialanpassat för nöjesparkens verksamhet. Det är ett situationsanpassat webbaserat servicetest, som utgör det första steget i rekryteringsprocessen.

– Detta verktyg är en objektiv rekryteringsmetod som ger alla sökande samma förutsättningar i vår rekryteringsprocess. För oss är det viktigaste att man har rätt personlighet och engagemang, sedan får man den utbildning man behöver för jobbet genom vår egen Akademi. Vår vision är att våra medarbetare ska spegla våra gästers mångfald och på det här viset får alla samma möjlighet, säger Liza Axén, rekryteringschef på Parks and Resorts.

Servicetestet har utvecklats i samarbete med Cut-e och beskriver ett antal scenarier som kan uppstå under arbetet i en nöjespark. Den sökande får sedan gradera olika svarsalternativ utifrån vad som upplevs vara den bästa lösningen på varje given situation. Servicetestet är unikt i sitt slag i Skandinavien och möjliggör en mer effektiv process för de ca 10 000 ansökningar som kommer in till Gröna Lund. Testet ger också de jobbsökande en bra inblick i vad arbetet innebär i praktiken.

För mer information om Gröna Lund kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.



Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2013 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,5 miljoner besökare och omsatte ca 500 miljoner kronor, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50