Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ytterligare konserter på Gröna Lund bokas om

I slutet av april meddelade Gröna Lund att alla konserter fram till och med midsommar bokas om pga det rådande läget med coronapandemin. Idag, ungefär en månad senare, gör vi bedömningen att det inte heller kommer vara möjligt att arrangera konserter under juli månad. Det innebär att ytterligare sex konserter fram till och med 31 juli nu också bokas om.

Gröna Lund är redo att öppna på ett omsorgsfullt sätt så fort vi ges möjlighet till det, där vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. En omsorgsfull öppning av Gröna Lund skulle bland annat innebära ett begränsat antal gäster i parken, distanshållning i köer och attraktioner samt utökade städ- och hygienrutiner. På grund av det rådande läget är det varken lämpligt eller ansvarsfullt med aktiviteter som kan skapa större folksamlingar. Den 21 april kom vi därför med beskedet att vi bokade om alla konserter fram till och med midsommar. Idag gör vi bedömningen att det inte heller kommer att vara möjligt att arrangera konserter under juli månad. Detta kommer att påverka konserterna med Disturbed 24 juni, Faith No More 1 juli, John Legend 13 juli, Gwen Stefani 14 juli, Ace Frehley 17 juli och Pixies 27 juli.

Vi kommer att arbeta för att resterande konserter blir av så långt det är möjligt, men säkerheten kommer självklart alltid att komma i första hand. Vi kommer därför successivt att göra nya bedömningar gällande våra framtida konserter och fattar nya beslut om dessa utifrån den lägesbild som råder framöver.

De gäster som redan köpt årets säsongskort kommer även att få hela sommaren 2021 på köpet, inklusive alla konserter.Information om hur varje enskild konsert påverkas och ombokningsdatum kommer successivt att läggas ut på www.gronalund.com.

Gröna Lunds premiär var planerad till den 25 april, men är framflyttad tillsvidare. Vi är dock redo att öppna upp tivolit på ett omsorgsfullt sätt så fort vi ges möjlighet till det.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 29 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2019 hade tivolit ca 1600 anställda under säsongen och över 1,6 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15

Relaterat innehåll