Gå direkt till innehåll
Välkommen till Gröna Lunds årliga pressvisning

Pressmeddelande -

Välkommen till Gröna Lunds årliga pressvisning

Onsdagen den 20 april kl. 10.00 är det dags för Gröna Lunds årliga pressvisning! Här berättar vi om årets nyhet bland 5-kampsspelen, presenterar hela vårt konsertprogram som gör revansch efter två års pandemi och låter er provåka några av våra mest älskade attraktioner som Jetline, Katapulten och vår mäktiga berg- och dalbana Monster – King of Roller Coasters.

Söndagen den 24 april är det dags för årets säkraste vårtecken – Gröna Lund öppnar! Men innan dess, den 20 april, bjuder vi in till vår årliga exklusiva pressvisning där vi berättar om vad säsongen på tivolit har att erbjuda. Efter två års tystnad är konserterna äntligen tillbaka och sommaren 2022 kommer bli en riktig revansch med flera internationella artister och stora svenska stjärnor på våra scener. Hela konsertprogrammet presenteras på pressvisningen. Vi kommer även presentera årets 5-kampsnyhet – Padel Game. Padeltrenden sprider sig ända in på vårt tivoli och i samarbete med Robin Söderlings RS Padel har vi tagit fram ett helt nytt 5-kampsspel i padelanda. Robin Söderling kommer att närvara under pressvisningen där ni också får chansen att utmana honom i det nya spelet.

Provåk sex av vår mest populära attraktioner i årets allra första åkturer:

  • Monster – King of Roller Coasters – en inverterad berg- och dalbana som kastar dig från 34 meters höjd rakt ner mot vattnet i 90 kilometer i timmen (längdgräns: 140 cm).
  • Jetline (längdgräns: 140 cm).
  • Katapulten (längdgräns: 140 cm).
  • Pop-Expressen (längdgräns: 140 cm).
  • Lustiga Huset (ingen längdgräns).
  • Kättingflygaren (längdgräns: 110 cm).

Vi har bjudit in en skolklass med åksugna barn som ni kan intervjua, fota och filma i våra attraktioner och du är också välkommen att ta med dig en egen testpatrull med barn. I berg- och dalbanan Monster finns en Go-Pro färdigriggad som finns att tillgå.

Datum: Onsdagen den 20 april
Tid: kl. 10.00-ca 12.00
Plats: Gröna Lundsteatern (till höger om Huvudentrén)
Mat: Vi bjuder på mackor och dryck.
OSA: senast den 19 april till annika.troselius@gronalund.com eller 0708-580050.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 010-708 91 04