Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Taube firar 50 år på Gröna Lund

Gröna Lunds Stora Scen bjuder traditionsenligt på både reggae och Taubes visskatt i veckan. I båda fallen är det söner som bygger vidare på en tradition som deras fäder lade grunden för årtionden tidigare. Onsdagen den 29 juni spelar Sven-Bertil Taube med gäster på Stora Scen. Fredagen den 1 juli gästas Gröna Lund av Ziggy Marley.

Sven-Bertil Taube med gäster den 29 juni

Inget är väl så förknippat med den svenska sommaren som Taube? Den allra första Taube-konserten på Gröna Lund hölls den 14 juli 1961 av Evert Taube. 50 år senare är den fortfarande årligen återkommande. I år uppmärksammas Taubes 50-års jubileum på Gröna Lund med en spelning av Sven-Bertil Taube tillsammans med gästartister. Två av Sveriges mest folkkära artister sluter upp bakom jubilaren representerad av Sven-Bertil Taube.  

Ziggy Marley den 1 juli

Bob Marley innehar fortfarande publikrekordet på Gröna Lund med 32 000 besökare under en konsert 1980. Reggaetraditionen är alltjämt levande på Gröna Lund. På fredag gästar Ziggy Marley tivolit för tredje gången och bygger därmed vidare på den starka reggaetradition som hans far banade väg för i mitten av 70-talet. Ziggy Marley spelade för första gången på Gröna Lund 1988, bara åtta år efter hans fars fjärde och sista spelning på tivolit.

Alla sommarens konserter för 189 kr

Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive konserterna.

För information och ackreditering kontakta Tina Landelius, T.f. Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0765-40 44 31 eller email tina.landelius@gronalund.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts Scandinavia AB tillsammans med Kolmården, Vildmarkshotellet, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria Vattenmuseum. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, nästan 1,3 miljoner besökare per år och omsätter drygt 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50