Gå direkt till innehåll
Skara Sommarlands berg- och dalbana bäst i världen

Pressmeddelande -

Skara Sommarlands berg- och dalbana bäst i världen

Skara Sommarlands nya berg- och dalbana Tranan, vann i natt första pris på IAAPA:s (International Association of Amusement Parks and Attractions) årliga mässa i Las Vegas. Tranan valdes till Årets nyhet i kategorin "Bästa nya produkt" bland åtta andra nominerade.

- Vi är otroligt stolta över att få ta emot det här priset från IAAPA, nöjesparkernas internationella branschorganisation. De har ju tittat på alla nya attraktioner i hela världen och valt Tranan som bästa nya produkt. Det känns extra kul att få det här priset efter en fantastisk säsong där inte minst våra gäster visat sin stora uppskattning för våra nöjesparker, säger Jan Roy, Koncernchef på Parks & Resorts Scandinavia.

- Jag känner enorm glädje och stolthet över det här priset. Självklart för Skara Sommarlands del, men även för vad detta innebär för Skaraborg och Sverige. Vi kan verkligen slå oss för bröstet och säga att i lilla Sverige, i lilla Skara finns idag Tranan, världens bästa nya attraktion enligt de internationella experterna. Detta är ett stort steg i Skara Sommarlands resa mot att bli en attraktiv familjeupplevelse, oavsett väderlek, säger Skara Sommarlands VD Magnus Wetterö.

För mer information och pressbilder kontakta:
Marknadschef på Skara Sommarland, Lisa Lindgren, tfn 070-209 85 26, lisa@sommarland.se eller
VD på Skara Sommarland, Magnus Wetterö, tfn 070-461 72 70, magnus@sommarland.se

BILAGA

Länkar
Tranan på You Tube
IAAPA

Fakta Tranan

Tranan är en ny typ av berg- och dalbana som inte finns att hitta någon annanstans i världen. Tranan är tillverkad i USA och har vagnar som hänger på sidan av själva rälsen. Besökaren hänger fritt uppe i luften vilket ger känslan av att flyga. I år har Tranan bjudit Skara Sommarlands besökare på över 330 000 flygturer.

Attraktionstyp: Berg- och dalbana
Områdesstorlek: 6000 m²
Längdgräns: 110 cm
Banans längd: 500 m
Banans högsta punkt: 20 m
Hastighet: 40 km/h
G-kraft: 2,5 G
Kapacitet per åktur: 8 personer
Kapacitet per timme: ca 900 personer
Åktid: 90 sekunder
Konstruktion och design:
S&S Power Inc. USA
Drivsystem: Lift, kedja
Design/tematisering: Skara Sommarland
Investering: 35 miljoner

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skara Sommarland är Sveriges största äventyrs- och vattenpark som erbjuder underhållning i både vått och torrt för hela familjen. Skara Sommarlands närmaste granne är campingen som gör det möjligt att gå mellan camping och park, vila och äventyr. Företaget ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med Gröna Lunds Tivoli, Kolmårdens Djurpark, Vildmarkshotellet, Aquaria Vattenmuseum och ABBA World.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50

Relaterat innehåll