Gå direkt till innehåll
Shirley Clamp gästspelar under vårens nysläppta föreställningar av Mamma Mia! The Party på Tyrol

Pressmeddelande -

Shirley Clamp gästspelar under vårens nysläppta föreställningar av Mamma Mia! The Party på Tyrol

Sedan världspremiären 2016 har Mamma Mia! The Party lockat närmare 600 000 gäster och slagit rekord i flest antal spelade föreställningar i Sverige. Idag avslöjar vi att det populära partyt förlängs med nya föreställningar våren 2025 och välkomnar samtidigt Shirley Clamp som kommer gästspela för Sussie Eriksson i rollen som kökschefen ”Maggan” under januari till mars.

Sedan världspremiären i Stockholm år 2016 har Mamma Mia! The Party slagit rekord i flest spelade föreställningar någonsin i Sverige – 1 300 stycken med närmare 600 000 gäster. I februari i år återintog Mamma Mia! The Party Tyrol och Stockholm för vad som skulle bli ett sista år innan Nikos taverna planerade att stänga för gott i Sverige. Nu kan vi glädjande meddela att publiksuccén fortsätter även i vår, då det idag släpps nya föreställningar fram till 1 mars. Dessutom kliver ingen mindre än Shirley Clamp in i rollen som kökschefen ”Maggan”, när Sussie Eriksson tar en paus på tre månader för att ta sig ann ett annan projekt.

– Jag blev oerhört glad och hedrad när jag fick frågan. Att kliva in i rollen som Maggan känns extra roligt eftersom Sussie är en stor förebild som komedienne. Nu får jag äntligen vara en del av den här festen – ett uppdrag som verkligen är en ära, säger Shirley Clamp.

– Jag är inne på mitt nionde år av fullständig glädje, kamratskap och showande i Mamma Mia! The Party. I vår tar jag en tillfällig paus för att skådespela på annat håll, men jag är säker på att detta är som gjort för underbara roliga varma Shirley, säger Sussie Eriksson som spelat ”Maggan” sedan premiären 2016.

Föreställningarna på Tyrol för hösten och vintern är i det närmaste fullbokade, men idag släpps nya biljetter för våren 2025 fram till och med 1 mars. Biljetter köps via Ticketmaster.

ABBA-febern sveper återigen över världen
Att Mamma Mia! The Party förlängs i Stockholm är knappast en överraskning. ABBA-febern sveper fortfarande över världen med full styrka och intresset för bandet är större än någonsin. I London firade Mamma Mia! The Party nyligen fem år på scenen och musikalen Mamma Mia! firade 25 år på Novello Theatre – två milstolpar som bekräftar dess tidlösa popularitet. Samtidigt har avatarshowen ABBA Voyage lockat över 2,7 miljoner besökare sedan premiären 2022, där de digitala "ABBA-tarerna" återupplever bandets ikoniska hits. Och framgångarna stannar inte där – förutom förlängningen i Stockholm fortsätter partyt att expandera internationellt och i september 2024 öppnade dörrarna även i Rotterdam.

För mer information, kontakta:
Rebecca Berg, Mamma Mia! The Party, 072-33 22 400 eller rebecca@mammamiatheparty.se eller Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, telefon 010-708 91 04 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.

Fakta
Mamma Mia! The Party spelas på Tyrol under hela 2024 (inklusive nyårsafton) samt har förlängts till och med 1 mars 2025.

Ensemble
Flera skådespelare och musiker som varit med ända från starten på Tyrol 2016 kommer att kunna återses i ensemblen på 16 personer, bland andra Sussie Eriksson, Michalis Koutsogiannakis och Anki Albertsson. Och nu kliver även Shirley Clamp in i den magiska Mamma Mia!-världen.

Sussie Eriksson (spelar Maggan)
Sussie har varit med sedan starten på Tyrol 2016 och gjorde även rollen som Karin när succémusikalen Mamma Mia! spelades på Cirkus i Stockholm och Scandinavium i Göteborg. Hon är ständigt aktuell i rutan och på CV:t står TV-produktioner som, Ack Värmland, c/o Segemyhr, Let’s Dance (där Sussie tog sig hela vägen till final!) Bäst i Test och Detektiverna. Hon var även en del av R.E.A.-gänget som huserade på Hamburger Börs under dryga 10 års tid. Sussie har även medverkat i musikaler som Häxorna i Eastwick och Tootsie. I somras var hon med i bygdespelet Höga Kusten som hon även återvänder till sommaren 2025. Våren 2025 har hon en roll i musikalen Dear Evan Hansen på Intiman i Stockholm.

Shirley Clamp (spelar Maggan januari-mars 2025)
Shirley fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2004 med låten ”Min kärlek”. Hon har deltagit i Melodifestivalen sju gånger som soloartist och även som låtskrivare, programledare och kommentator. Under sin karriär har Shirley släppt sju album, en EP och flertalet singlar. Hennes nästa singel ”Blinka lilla stjärna” släpps den 8 november 2024. Shirley har synts i TV i många olika sammanhang - förutom att framträda med sin musik har hon gästat i humor- och lekprogram. I år gör hon även rollen som Rebecka i julkalendern ”Snödrömmar” på SVT. 2019 hade hennes egna föreställning ”Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” premiär och kom att bli en bejublad succé. 2021 spelade hon rollen som abbedissan i ”Sound of Music” på Stockholms stadsteater.

Michalis Koutsogiannakis (spelar Nikos)
Michalis har varit med sedan starten på Tyrol 2016 och är känd från filmer som Tusenbröder – Återkomsten och Stieg Larsson-trilogin. Han har även stor erfarenhet från teaterscenen och var i många år fast anställd på Helsingborgs Stadsteater.

Anki Albertsson (spelar Kicki)
Anki har varit med sedan starten på Tyrol 2016 och gjorde rollen som Donna när succémusikalen Mamma Mia! sattes upp i Göteborg. Åren 2008–2010 var hon primadonna på nattklubben Lido i Paris. Anki har synts i rutan i TV-produktioner som c/o Segermyhr och Återkomsten.

Mer info på: https://mammamiatheparty.se/stockholm/team

Kreativt team
Executive producer: Björn Ulvaeus
Director & Choreographer: Roine Söderlundh
Set Designer: Bengt Fröderberg
Musical Arrangements: Robin Svensson
Costume Designer: Annsofi Nyberg
Make up- & hair Designer: Katrin Wahlberg
Lighting Designer: Palle Palmé
Sound Designer: Oskar Johansson
Technical Manager: Anders Amrén

Om Mamma Mia! The Party
Mamma Mia! The Party är en föreställning som redan setts av närmare 600 000 personer bara i Sverige. Världspremiären ägde rum på Tyrol i Stockholm i januari 2016. Sensommaren 2019 var det premiär i London på The O2, där pågår partyt än idag. Oktober 2021 var det premiär på Rondo i Göteborg. Februari 2024 flyttade partyt tillbaka till Tyrol, där de sista föreställningar i Sverige inleddes. Hösten 2024 öppnade föreställningen i Rotterdam och efterfrågan på fler partyn i världen är stor! Nu har publiksuccén förlängt sin sverigevistelse genom att släppa biljetter även till våren 2025.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 04