Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Satsningar på scenen och bakom kulisserna

I år står Gröna Lunds nyheter på scenerna. Aldrig förr har man satsat så mycket på artister och genrebredd som denna sommar, med över 50 konserter. Bakom kulisserna på tivolit passar man på att förbättra matkiosker, förnya Jetlines elsystem och bygga om vissa spel inför premiären den 28 april. 

Den 28 april slår Gröna Lund upp sina portar inför sitt 129:e år. Säsongen präglas av musik, med över 50 konserter på både Stora och Lilla Scen, med bland andra världsartister som Lenny Kravitz, Iggy & The Stooges, LMFAO och Ali Campbell’s UB40

Viktigt arbete bakom kulisserna
Något som inte är lika tydligt för tivolits gäster, men minst lika viktigt, är förbättringarna som görs bakom kulisserna. I år satsar man till exempel på att förbättra arbetsmiljön i matkioskerna, något som ska ge effektivare logistik och snabbare service åt gästerna. Jetline, Gröna Lunds berg- och dalbana, som nästa år fyller 25 år, får ett helt nytt elsystem, vilket bland annat innebär en mjukare inbromsning för gästerna. Dessutom renoveras Skjutbanan inför premiären, som är en av de mest populära grenarna i 5-kampen på Gröna Lund.

– Trots att vi inte har en ny attraktion investerar vi nästan 15 miljoner kronor i år. Det handlar om små men viktiga förbättringar som våra gäster kommer ha stor glädje av, säger Jan Roy, vd på Gröna Lund.

– Vi går en mycket spännande säsong till mötes. På 133 tivolidagar ska ca 1,3 miljoner gäster göra 10 miljoner åk i våra 30 attraktioner, se över 50 konserter och dansa under 85 danskvällar. Det här är något som vi längtat till och förberett oss för ända sedan vi stängde tivolit i september förra året. Det ska bli härligt att äntligen få slå upp grindarna igen den 28 april, säger Jan Roy, vd på Gröna Lund. 


För mer information kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts Scandinavia AB tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2011 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,4 miljoner besökare och omsatte drygt 450 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15

Relaterat innehåll