Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekordsiffror för Parks & Resorts nöjesparker

Sommarens besökssiffror pekar samtliga uppåt i Parks & Resorts Scandinavias (PRS) nöjesanläggningar Aquaria Vattenmuseum, Gröna Lunds Tivoli, Kolmårdens Djurpark och Skara Sommarland. Håller gästbesöken i sig även till hösten förväntas 2009 bli en rekordsommar.

- Det är helt otroligt roligt att så många väljer att besöka våra nöjesparker i sommar. Det var ju mycket spekulationer i våras om huruvida svenskarna skulle semestra hemma i år istället för att åka utomlands och de totala besökssiffrorna på våra anläggningar ligger hittills på över 600.000 besökare enbart i juli. Det är en uppgång med 11 % mot föregående år, säger Jan Roy, T.f Koncernchef för Parks & Resorts Scandinavia.

Gröna Lund slog 7 år gammalt besöksrekord
Lördagens besökssiffra på Gröna Lund på 20.005 gäster är den högsta siffran tivolit har haft sedan 2002. Och igår (22/7) slogs ytterligare ett besöksrekord. Under onsdagen valde 19.657 gäster att besöka Gröna Lund, en helt vanlig dag utan speciella evenemang eller konserter. Detta är en rekordhög besökssiffra för en vardag och man får gå tillbaka till 2002 för att hitta en liknande dag. I juli 2002 hade man drygt 21.000 gäster på tivolit under en torsdag, men det kan också förklaras med att Iggy Pop hade konsert på Stora Scen. Totalt under juli har Gröna Lunds besökssiffror stigit med 20 % jämfört med 2008.

Kolmårdens besökssiffror stiger
Det "gamla" dagsrekordet med 13.101 gäster i parken från förra veckan blev inte långlivat och slogs redan igår (22/7) då 14.551 gäster besökte djurparken. Siffrorna för både juni och juli pekar uppåt och hittills har besöken i juli ökat med 9 % jämfört med föregående år.

Skara Sommarland ökar med 11 % i juli
Skara Sommarlands satsning på Tranan, en berg- och dalbana för hela familjen, har gett resultat och gjort parken mindre väderberoende. Skara har hittills ökat sina besök med 11 % under juli månad jämfört med 2008, trots sämre väder. Dessutom har bokningarna på campingen redan nu i juli passerat hela förra årets siffror.

För mer information och pressbilder, kontakta Pressansvarig Annika Troselius tfn 0708-58 00 50, annika.troselius@gronalund.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50

Relaterat innehåll