Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekord på Childhood-dagen!

För åttonde året i rad uppmärksammades H.M. Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation på Gröna Lund i Stockholm. Drottningen, artister och sponsorer arrangerade under gårdagen en välgörenhetskonsert i syfte att samla in pengar till barn som lever i utsatta miljöer världen över. När de sista entréintäkterna hade räknats stod det klart att ett rekordhögt bidrag om totalt 1 087 636 kronor hade samlats in till Childhoods verksamhet.

Försommarvädret lockade tusentals barn och vuxna till Gröna Lunds tivoli under söndagen för att uppmärksamma Childhood-dagen. Det var det åttonde året i rad som Childhood-dagen arrangerades på tivolit - i år i samarbete med sponsorerna ICA, Vattenfall, Metro, Handelsbanken, Volvo och Gröna Lund. Darin, Tove Styrke, Veronica Maggio, Ulrik Munther och Christian Walz uppträdde på Gröna Lunds Stora Scen under välgörenhetskonserten.

Mellan klockan 12:00–16.00 gick intäkterna från entréavgifterna oavkortat till Childhoods verksamhet. Då de sista entréerna hade räknats stod det klart att ett rekordhögt bidrag om 1 087 636 kronor hade samlats in till Childhoods verksamhet genom entréavgifter och sponsorbidrag, vilket är 324 307 kronor mer än i fjol.

– Childhood-dagen på Gröna Lund har blivit en tradition, och att vi det här året hamnade över miljonstrecket känns fantastiskt bra. Pengarna som samlades in blir ett viktigt bidrag till vårt arbete för barn som lever i utsatta situationer och jag vill verkligen tacka alla som bidragit till att göra dagen möjlig; alla sponsorer, artister och inte minst alla som kom till Gröna Lund igår, säger Mats Agurén, generalsekreterare på Childhood.

Familjen, Corroded och Danny

Under veckan fortsätter konserterna på Gröna Lunds scener. Ikväll inviger Familjen konsertsommaren på Lilla Scen med säsongens första spelning. Imorgon följer Corroded upp med en spelning på samma scen. Fredagen den 27 maj kl. 20:00 kliver Danny på Gröna Lunds Stora Scen för sin konsert.

För information eller ackreditering kontakta Tina Landelius, T.f. Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0765-40 44 31 eller email tina.landelius@gronalund.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stiftelsen World Childhood Foundation startades 1999 av Drottning Silvia och har till uppgift att värna om barns rätt till en barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen. Childhood vill ge dem möjlighet att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor. Just nu stödjer Childhood runt 100 projekt i 16 länder. För mer information, besök gärna www.childhood.org.

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts Scandinavia AB tillsammans med Kolmården, Vildmarkshotellet, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria Vattenmuseum. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, nästan 1,3 miljoner besökare per år och omsätter drygt 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner. 

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50