Gå direkt till innehåll
Queens of the Stone Age spelar på Gröna Lund 10 juni (foto: Andres Neumann)
Queens of the Stone Age spelar på Gröna Lund 10 juni (foto: Andres Neumann)

Pressmeddelande -

Queens of the Stone Age klara för Grönan

De har sedan start levererat tung riffbaserad rock som hela tiden utmanat och pushat hela genren framåt. Tidigare i år släpptes albumet ”Villains” som tydligt visade att de är ett band på topp. De har numera sju album i bagaget sedan starten 1996 och har aldrig tidigare spelat på Grönan, men den 10 juni kl. 20.00 kliver äntligen Queens of the Stone Age ut på Stora Scen.

Queens of the Stone Age består av legendariska gitarristen och frontpersonen Josh Homme som också grundade bandet och Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita och Jon Theodore. Deras senaste album ”Villains” Grammy-nominerades och klev direkt in på #1 i Storbritannien, Australien, Kanada och flera andra länder. Första singeln ”The Way You Used To Do” kom dessutom med en video av Sveriges alldeles egna demonregissör Jonas Åkerlund. Det är ett välkänt faktum att Queens of the Stone Age är ett av samtidens bästa liveband och den 10 juni kl. 20.00 får vi se dem på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

– Queens of the Stone Age är ett band som influerar andra till att bli bättre, utan att göra sig märkvärdiga själva. De är utan tvekan just nu ett av världens bästa och coolaste rockband och det är riktigt kul att vi lyckats få hit dem i sommar, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com


KONSERTSOMMAREN 2018
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 270 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Macklemore – 6 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Mando Diao – 25 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Marilyn Manson – 6 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Queens of the Stone Age – 10 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Prophets of Rage – 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Ziggy Marley – 27 juli kl. 20.00 på Stora Scen

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 31 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2017 hade tivolit ca 1300 anställda under säsongen och över 1,5 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Informationschef Press och information 010-708 91 50