Gå direkt till innehåll
Pernilla Andersson och Dan Reed på Grönan

Pressmeddelande -

Pernilla Andersson och Dan Reed på Grönan

Konserterna på Gröna Lunds Stora Scen har nu ett uppehåll fram till den 12 augusti. På Lilla Scen fortsätter emellertid konsertsommaren varje måndag och tisdag fram till slutet av augusti. Nästa vecka stundar spelningar med Pernilla Andersson på måndag och Dan Reed på tisdag.

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson har gett ut sex soloalbum sedan 1999. Den första svenskspråkiga skivan var Gör dig till hund och utkom 2008. Den andra Ö utkom 2010. Det var med låten Desperados som Pernilla Andersson nådde fram till den stora publiken. Desperados utgjorde ett av tävlingsbidragen i årets upplaga av Melodifestivalen där den gick vidare till Andra chansen. Pernilla Andersson utsågs till årets Ulla Billquist-stipendiat för sin unika förmåga att ”sätta ord och musik till det som alla funderar på men inte är i närheten av att kunna formulera”. Måndagen den 11 juli kl. 20.00 spelar Pernilla Andersson på Gröna Lunds Lilla Scen.

Dan Reed

Bandet Dan Reed Network skördade stora framgångar under 1980 och 90-talen med bland annat monsterhiten Rainbow Child. Bandet uppvisade en blandning av melodiös hårdrock och funk som var banbrytande för sin tid. Hösten 2010 gjorde Dan Reed comeback med det kritikerrosade albumet Coming Up For Air. Efter en akustisk soloturné ansluter sig nu bandet till turnén. Tisdagen den 12 juli kl. 20.00 spelar Dan Reed på Lilla Scen.

Konserter på Lilla Scen

Gröna Lunds säsongskort Gröna Kortet (189 kr) gäller som entré hela säsongen, inklusive konserterna på Lilla och Stora Scen. Lilla Scen (även Gröna Lunds Dansbana) rymmer ca 1 000 gäster under tak. Till konserten kan man avnjuta ett glas vin eller en öl från angränsande restauranger.

För information eller ackreditering kontakta Tina Landelius, T.f. Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0765-40 44 31 eller email tina.landelius@gronalund.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

 

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50