Gå direkt till innehåll
Nas & Damian "Jr Gong" Marley till Grönan

Pressmeddelande -

Nas & Damian "Jr Gong" Marley till Grönan

När Hultsfredsfestivalen gick i konkurs gick även en mängd efterlängtade spelningar i graven. Två av de största namnen på festivalen var en av hiphopvärldens största, Nas, och en av reggaevärldens största, Damian ”Jr Gong” Marley. Nu ställer sig båda på Gröna Lunds Stora Scen istället onsdagen den 7 juli kl. 20.00.

En av hiphopvärldens största och en av reggaens största kommer redan nästa vecka, onsdagen den 7 juli, att uppträda i Stockholm. På grund utav den inställda spelningen på Hultsfredsfestivalen så kommer nu hiphoplegenden Nas och den jamaikanska reggaegiganten Damian ”Jr Gong” Marley uppbackade av fullt liveband att uppträda tillsammans på Gröna Lunds Stora Scen.

Damian Marley har sedan tidigare ett förflutet på Gröna Lund när han 3 juli 2006 spelade inför ett kokande publikhav och fick hela nöjesparken att gunga. Damian valde att spela på den legendariska Stora Scen 2006 pga hans pappas konserthistoria på Grönan. Det är fortfarande Bob Marley som har publikrekordet på Gröna Lund med ca 32.000 i publiken 1980.

Nas och Damian ”Jr Gong” Marleys gemensamma spelning på Gröna Lund blir första gången som konstellationen kommer till Sverige. Och vem vet – det kan mycket väl även vara den enda chansen någonsin att se superduon på en svensk scen.

Redan 2005 samarbetade Nas och Damian ”Jr Gong” Marley. Resultatet blev låten ”Road To Zion”, som återfanns på Damians dubbelt grammybelönade album ”Welcome To Jamrock”. Nu har de två giganterna gjort en hel skiva ihop. På albumet ”Distant Relatives” hyllar och utforskar Nas och Damian ”Jr Gong” Marley Afrika.

Alla sommarens konserter för 159 kr

Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter.

För mer information och ackreditering kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0708-58 00 50 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.

För pressbilder besök Gröna Lunds Bildbank på http://bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med ABBA WORLD, Aquaria Vattenmuseum, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland och Vildmarkshotellet. Tivolit har 32 attraktioner och sju restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, har ca 1,2 miljoner besökare per säsong och omsätter ca 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50