Gå direkt till innehåll
Mamma Mia! The Party återvänder till Tyrol i Stockholm

Pressmeddelande -

Mamma Mia! The Party återvänder till Tyrol i Stockholm

Idag kan vi avslöja att en av Sveriges mest älskade musiksuccéer, Mamma Mia! The Party, kommer tillbaka till Tyrol på Gröna Lund – platsen där allt en gång började. Mamma Mia! The Party har premiär den 22 februari 2024 och kommer endast spelas under nästa år. Biljetterna till vårens föreställningar släpps den 2 oktober kl. 10.00.

Med start den 22 februari kommer du återigen kunna kliva in på Tyrol för att uppleva den magiska stämningen på Nikos grekiska taverna med musik, mat och dryck – en upplevelse där gästerna också är en del av föreställningen. Mamma Mia! The Party kommer tillbaka till platsen där allt en gång började, för att också bli platsen där allt får sitt avslut. Under 2024 spelas nämligen de sista föreställningarna innan Nikos Taverna planerar att stänga för gott i Sverige.

– Mamma Mia! The Party började som ett experiment. Jag ville att gästerna skulle kliva in i en exotisk värld för en kväll, där stämningen och historien tog vid där musikalen Mamma Mia! slutade. Det där experimentet lyckades ju ganska bra och föreställningen har setts av över 500 000 personer i Sverige. Världspremiären ägde rum på Tyrol i januari 2016, så det känns väldigt bra att komma tillbaka hit, säger Björn Ulvaeus.

– Mamma Mia! The Party ligger oss väldigt varmt om hjärtat eftersom allt började här hos oss på Tyrol. Det känns helt fantastiskt att showen nu kommer tillbaka och att hela den svenska framgångssagan avlutas här hos oss. Vi ser fram emot att få bjuda alla gästerna på ett riktigt härligt finalår, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.

Biljetterna till vårens föreställningar av Mamma Mia! The Party släpps den 2 oktober kl. 10.00 på Ticketmaster och premiären äger rum den 22 februari 2024.

FAKTA

Biljettinformation
Premiär 22 februari 2024 på Tyrol, Gröna Lund. Biljetterna till vårens föreställningar släpps till försäljning måndagen den 2 oktober kl 10.00 via Ticketmaster. Det finns två olika typer av biljetter:

Ordinarie partybiljett inkluderar show, medelhavsinspirerad meny med fyra rätter, en välkomstouzo (alkoholfria alternativ finns), fri garderob och efterfest med DJ.

Nikos Partypaket inkluderar allt som en ordinarie biljett innehåller samt separat entré och bordsplacering i händelsernas centrum på tavernan. Vid ankomst tas man emot av våra reseledare och serveras en festlig välkomstdrink i Nikos Lounge. Kanske väntar även en liten överraskning här.

Ensemble
Flera skådespelare och musiker som varit med ända från starten på Tyrol 2016 kommer att kunna återses, bland andra Sussie Eriksson, Michalis Koutsogiannakis och Anki Albertsson.

Michalis Koutsogiannakis (spelar Nikos)
Michalis har varit med sedan starten på Tyrol 2016 och är känd från filmer som Tusenbröder – Återkomsten och Stieg Larsson-trilogin. Han har även stor erfarenhet från teaterscenen och var i många år fast anställd på Helsingborgs Stadsteater.

Anki Albertsson (spelar Kicki)
Anki har varit med sedan starten på Tyrol 2016 och gjorde rollen som Donna när succémusikalen Mamma Mia! sattes upp i Göteborg. Åren 2008–2010 var hon primadonna på nattklubben Lido i Paris. Anki har synts i rutan i TV-produktioner som c/o Segermyhr och Återkomsten. I höst ser vi henne i ”Everybody’s talking about Jamie” på Malmö Opera.

Sussie Eriksson (spelar Maggan)
Sussie har varit med sedan starten på Tyrol 2016 och gjorde även rollen som Karin när succémusikalen Mamma Mia! spelades i Göteborg. Hon är ständigt aktuell i rutan och på CV:t står TV-produktioner som Ack Värmland, c/o Segemyhr, Let’s Dance (där Sussie tog sig hela vägen till final!) och Bäst i Test. Hon är även en del av R.E.A.-gänget.

Lisa Bengtsson (spelar Konstantina)
Lisa är ett av Mamma Mia! The Partys senaste tillskott och har varit med från hösten 2023 på Rondo i Göteborg. Lisa kommer senast från Wallmans i Stockholm och har innan dess stått på scenen på Park Lane, Skärgårdslinjen M/S Trubaduren, Wallmans on tour och Golden Hits.

Simon Rubin (spelar Adam)
Simon ett av Mamma Mia! The Partys senaste tillskott och har varit med från hösten 2023 på Rondo i Göteborg. Simon gick ut sin artistutbildning 2022 och har sedan dess hunnit med bland annat Jesus Christ Superstar på Dalhalla, Amadeus på Västmanlands teater och sist men inte minst HAIR på Göta Lejon.

Linda Olsson (spelar Nina samt stand-in som Kicki)
Linda var med i starten på Tyrol 2016 och är nu tillbaka! Hon fick sitt stora genombrott i titelrollen i musikalen Mary Poppins 2008 på Göteborgsoperan och har sedan dess varit med i ett flertal teaterproduktioner som Häxorna i Eastwick, Sweeny Todd och Chicago. I somras fick vi se Linda som cirkusdirektören i Pippi på Cirkus.

Elin König Andersson (spelar Bella)
Elin har varit med sedan starten på Tyrol 2016. Elin är cirkusartist med tygakrobatik och handstående som specialiteter. Innan vi fick se henne i Mamma Mia! The Party i Stockholm, Göteborg och London har Elin medverkat i In-ferno (Joe Labero), Med hjärtat som insats (Peter Jöback) och Diggiloo-turnén. Värt att nämnas är även att Elin var finalist i Talang 2010.

Robin Svensson (spelar Rasmus samt är kapellmästare)
Robin har varit med som musikaliskt ansvarig och kapellmästare sedan starten på Tyrol 2016 i Sverige såväl som i England. Robin har även rest runt med Diggiloo-turnén sedan 2017 där han ansvarar för det musikaliska innehållet och har utöver det arbetat med artister som Måns Zelmerlöw, Alcazar, Jill Johnsson, Shirley Clamp, Sonja Aldén, Magnus Uggla.

Kreativt team
Executive producer: Björn Ulvaeus
Director & Choreographer: Roine Söderlundh
Set Designer: Bengt Fröderberg
Musical Arrangements: Robin Svensson
Costume Designer: Annsofi Nyberg
Make up- & hair Designer: Katrin Wahlberg
Lighting Designer: Palle Palmé
Sound Designer: Oskar Johansson
Technical Manager: Anders Amrén

Fakta Mamma Mia! The Party
Mamma Mia! The Party är en föreställning som redan setts av över 500 000 personer bara i Sverige. Världspremiären ägde rum på Tyrol i januari 2016. Sensommaren 2019 var det premiär i London på The O2 och i oktober 2021 flyttade föreställningen till Rondo i Göteborg. Februari 2024 flyttar partyt tillbaka till Tyrol, där det sista året med föreställningar i Sverige inleds. Hösten 2024 står Rotterdam på tur och efterfrågan på fler partyn i världen är stor!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50