Gå direkt till innehåll
La Clique showar på Tyrol

Pressmeddelande -

La Clique showar på Tyrol

Med en blandning av cabaret, burlesk, cirkus och varieté har showen La Clique tagit världen med storm. Efter att ha sålt slut i London, Sidney, Montreal, Dublin och New York sätts den upp på Tyrol i Stockholm den 10 augusti. Showen presenteras av Kulturfestivalen och Södra Teatern tillsammans med Tyrol och biljetterna släpps idag. 

La Clique har beskrivits som ”omöjliga att beskriva och omöjliga att motstå”. Med en blandning av häpnadsväckande akrobatik, humor, dockteater och sexiga varieténummer är La Clique en unik showupplevelse som aldrig tidigare satts upp i Sverige.

– Vi kommer att bygga en rund scen mitt på golvet på Tyrol, så att artisterna verkligen kommer nära publiken. Det här kommer att bli bland det häftigaste som någonsin gjorts på Tyrol, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

Internationellt prisbelönad show gör premiär i Sverige
Showen har redan gjort succé i England, USA och Australien. De har bland annat vunnit Oliver Award i London och de nominerades för det prestigefyllda Globes de Cristal-priset i Paris. Den 10 augusti har de Sverigepremiär på Tyrol i Stockholm.

Biljetter
Biljetterna kostar mellan 250 kr-650 kr och släpps idag, den 28 april, på www.ticnet.se. Showen spelas på Tyrol den 10-15 augusti, 11-12 september och 14-18 september. Showen presenteras av Kulturfestivalen och Södra Teatern tillsammans med Tyrol.

ARTISTBESKRIVNING
Cabaret Decadanse
De kommer få dig att tappa andan! Cabaret Decadanse från Montreal bjuder på dockteater för vuxna. Alltså, verkligen för vuxna… det är sexigt, dekadent och grymt roligt! Dockspelarna själva är lika förtrollande som de uttrycksfulla fullvuxna dockorna. En show du sent ska glömma – galant koreograferad av Serge DesLauriers och Enock Turcotte.

Captain Frodo
You have to see it to believe it! Captain Frodo bjuder på fysisk humor av sällan skådat slag. Kroppsliga manövrar som kommer att få dig att baxna - hela mannen är ur led! Men Frodo besitter också en alldeles särskilt älskvärd charm och får de mest halsbrytande manövrar att se enkla ut. Captain Frodos unika sätt att vrida, bända och manipulera sin kropp på de mest onaturliga sätt har fascinerat publik världen över. Efter en stund med Frodo kommer du ha en helt ny relation till saker som tennisracketar och konservburkar.

Carl-Einar Häckner
I La Cliques värld är Carl-Einar den klassiska Shakespeare-narren, lika totalt förvirrad som skicklig och briljant. Vår egen stolthet har visat världen att Sverige är mer än snö och isbjörnar. Avväpnande komik, oväntad magi och uppmuntrande galenskap är Carl-Einar Häckners specialitet. Kombinerat med några sköna hits från 70-talet och den tajtaste av jumpsuits blir det obetalbart!

David O’Mer
Vem visste att en man kunde göra något så oförglömligt läckert med ett par jeans, två takfästa rep och ett badkar? David O’Mer skapar levande skulpturer med hjälp av sin egen kropp, luftakrobatik och vatten. Det är snyggt, sexigt och spännande. Davin O’Mer är från Berlin, är utbildad gymnast och har varit en av grundstenarna i La Cliques föreställningar de senaste tre åren.

The English Gents
De två ”brittiska” gentlemännen är egentligen från Australien. Denis Lock och Hamish McCann är lika förtjusande som förjäkliga. Förjäkliga i den mening att deras akrobatiska övningar är förjäkligt häftiga. Med total kontroll, styrka och balans gör de otroliga konster samtidigt som de nonchalant puffar på en pipa eller bläddrar i tidningen. Naturligtvis oklanderligt klädda i kritstreck och hatt, ackompanjerat av klassisk brittisk slagfärdighet. God save the queen!

Fler artister tillkommer.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0708-58 00 50 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com

För ackreditering kontakta Anneli Gunnar, presskontakt Södra Teatern på telefon 08-531 99 272 eller e-mail anneli.gunnar@sodrateatern.com

För pressbilder besök Gröna Lunds Bildbank på http://bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med ABBA WORLD, Aquaria Vattenmuseum, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland och Vildmarkshotellet. Tivolit har 32 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, har ca 1,2 miljon besökare per säsong och omsätter ca 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15