Gå direkt till innehåll
Kalle Baah och Flogging Molly på Grönan

Pressmeddelande -

Kalle Baah och Flogging Molly på Grönan

Svensk reggae på måndag följs av keltisk punkrock på tisdag. Gröna Lund fortsätter att erbjuda livekonserter som ska stimulera hela smakpaletten.

Kalle Baah på Lilla Scen

Måndagen den 20 juni bjuds det på svensk reggaehistoria på Grönans Lilla Scen. Det svenska reggaebandet Kalle Baah från Skärblacka bildades i slutet av 1970-talet. Bandet har därmed varit aktiva i över 30 år. Kalle Baah har genom åren låtit sig influeras av Bob Marleys texter och musik men avhöll sig från att kopiera den jamaicanska reggaestilen. Istället växte en alldeles egen, unik stil fram som reggaerebellerna från Skärblacka; Sveriges reggaetätaste ort. På måndag kan man lystra till funderingar kring livets stora och små frågor till takterna av svensk reggae.

Flogging Molly på Stora Scen

Tisdagen den 21 juni gästas Gröna Lund av det keltiska punkbandet Flogging Molly. Bandet är högaktuellt med anledning av det nya albumet Speed of Darkness som både är mörkare och mer politiskt än sina föregångar. Under konserten på Grönans Stora Scen lär toner från traditionella keltiska instrument som fiol, mandolin och dragspel att giftas samman med instrument som präglar Kaliforniens rockscen. Flogging Molly hämtar inspiration från uppväxten i barndomens Dublin och de vuxna bandmedlemmarnas leverne i ett nutida Los Angeles. Texterna handlar inte sällan om irländsk historia, politik, kärlek, liv och död.

Danko Jones ersätter Bullet for My Vallentine

Bullet for My Vallentine har ställt in sin Europaturné i augusti och september. Därmed utgår Bullet for my Valentines spelning på Gröna Lunds Stora Scen. Det blir istället det kanadensiska rockbandet Danko Jones som levererar rock på Grönan den 2 september.

För information och ackreditering kontakta Tina Landelius, T.f. Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0765-40 44 31 eller email tina.landelius@gronalund.com

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts Scandinavia AB tillsammans med Kolmården, Vildmarkshotellet, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria Vattenmuseum. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, nästan 1,3 miljoner besökare per år och omsätter drygt 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50