Gå direkt till innehåll
Hooja tar skogsdiscot till Gröna Lunds Stora Scen

Pressmeddelande -

Hooja tar skogsdiscot till Gröna Lunds Stora Scen

Idag kan vi avslöja den första bokningen till Gröna Lunds konsertsommar 2023. Denna mystiska, maskerade duo fick hela svenska folket att sjunga om Banan, Melon, Kiwi och Citron över en natt och nu har detta norrländska fenomen spridit sig långt utanför deras hemtrakter vid polcirkeln. Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag med musik och motorsåg när Norrlands stolthet Hooja intar Stora Scen kl. 20.00.

Någonstans norr om polcirkeln bor det maskerade spelmanslaget Hooja som debuterade 2021 med “Donkey Kong”. Soundet har beskrivits som “skogsdisco” där de med ett unikt uttryck och en stor nypa salt driver med sig själva över catchiga melodier och texter om livet i norr. Ordet om Hooja spred sig snabbt i början av 2022 och efter bara några dagar låg hela fyra låtar i topp på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige, en lista som Hooja minst sagt har dominerat under hela 2022. Det hela tog extra fart med hiten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och redan den 10 september i år var Hoojafebern total då duon lyckades med bedriften att bli Sveriges mest streamade artist på Spotify. Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag med pompa, ståt och en och annan motorsåg, när Hooja tar sitt skogsdisco till storstaden och Gröna Lunds Stora Scen.


För mer information eller ackreditering, kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://mediabank.parksandresorts.com.

GRÖNAN LIVE 2023

Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla konsert- och danskvällar. Passet kostar 399 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter har hittills bokats till Grönan Live 2023:

Hooja – 6 juni kl. 20.00 på Stora Scen

Ämnen

Kategorier


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 010-708 91 04