Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Grönan firar med stort fyrverkeri på fredag

På fredag, den 23 augusti, firar Gröna Lund sitt 130-årsjubileum. Alla barn bjuds på barnkalas på Lilla Scen under dagen och på kvällen blir det konsert på Stora Scen med Magnus Uggla. Kl. 22.00 avslutas firandet genom att bjuda alla stockholmare på ett traditionsenligt storslaget fyrverkeri som skjuts av på vattnet utanför tivolit.

När Gröna Lund firar sina jubileum bjuds stockholmarna enligt tradition på ett storslaget fyrverkeri över Saltsjön. I år blir inget undantag. Kl. 22.00 startar ett tolv minuter långt fyrverkeri med utvald musik som representerar Gröna Lunds konserthistoria, där man bland annat kommer att höra Kiss, Lady Gaga och Tommy Körberg. Det består av 3000 effekter och har tillsammans en nettoexplosiv vikt på ungefär ett ton. Fyrverkeriet är komponerat och arrangerat av företaget Unique Pyrotechnic som bland annat arrangerat fyrverkerier vid tidigare Gröna Lundsjubileum. De har även ansvarat för den internationella fyrverkeritävlingen under Stockholm Water Festival samt vunnit en av världens största musikfyrverkeritävlingar i Vancover.

– Att vi firar 130 år är inte bara en intern angelägenhet. Det är tack vare stockholmarna och alla våra gäster som tivolit kunnat verka och utvecklas sedan starten 1883. Självklart vill vi bjuda tillbaka och fira med alla dem. Jag hoppas att det är många med mig som kommer att beskåda fyrverkeriet kl. 22.00 på fredag, säger Gröna Lunds VD Magnus Widell. 

För mer information om Gröna Lund kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://bilder.parksandresorts.com/gronalund



Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2012 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,4 miljoner besökare och omsatte drygt 455 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15

Relaterat innehåll