Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Grönan firar Childhood-dagen för tionde året

På söndag den 26 maj firas Childhood-dagen på Gröna Lund för tionde året i rad. Syftet är att samla in pengar till utsatta barn världen över via H.M. Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation. På Stora Scen bjuds det på en scenshow kl. 16.00 med Anton Ewald, Zara Larsson, Ralf Gyllenhammar, Oscar Zia och Behrang Miri i närvaro av H.M. Drottning Silvia.

En dag för utsatta barn

Childhood-dagen på Gröna Lund är en årligen återkommande tradition där man med hjälp av en stor konsert samlar in pengar till H.M. Drottning Silvias World Childhood Foundation. Alla Gröna Lunds entréintäkter mellan kl. 12.00-16.00 går oavkortat till Childhood.

– Childhood-dagen på Gröna Lund är en mycket viktig dag för Childhood. Dels samlar den in viktiga pengar till projekten vi stödjer, dels står besöket på Gröna Lund för något som alla barn behöver: glädje, lek och positiva barndomsminnen, säger Anna De Geer, generalsekreterare på Childhood.

Artister:
Anton Ewald
Zara Larsson
Oscar Zia
Ralf Gyllenhammar
Behrang Miri

Den 26 maj har Gröna Lund öppet klockan 12.00-20.00 och scenshowen pågår mellan 16.00-17.00. På Lilla Scen är det piratshow kl. 14 & 15. Förutom Gröna Lund är även ICA, Metro och Handelsbanken sponsorer till Childhood-dagen.

Information om World Childhood Foundation
World Childhood Foundation arbetar för att förhindra att barn utsätts för sexuella övergrepp eller exploatering. Därför stödjer Childhood cirka 100 projekt runt om i världen som arbetar med barn som blivit utsatta eller riskerar att utsättas för övergrepp, barn i samhällets vård, gatubarn och familjer i riskzonen. Målet är att inget barn ska hamna i våldsamma och riskfyllda miljöer utan att alla ska få en trygg och kärleksfull barndom. För mer information besök www.childhood.org

För mer information om Childhood-dagen på Gröna Lund kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0708-58 00 50 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds Bildbank på http://bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2012 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,4 miljoner besökare och omsatte drygt 455 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50