Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gröna Lund tar tillbaka entrébiljetten, Gröna Kortet och fri entré för pensionärer

Rådande lågkonjunktur med höga räntor, inflation och höga matpriser har medfört att många hushåll har det tufft. Till nästa år tar därför Gröna Lund tillbaka entrébiljetten, Gröna Kortet och fri entré för pensionärer, för att möjliggöra för fler att kunna besöka tivolit.

Sedan pandemin har tivolibesökarna endast kunnat lösa en sorts biljett, Ticket-to-Ride, där både entré och åk varit inkluderat. Prisökningar och höga räntor har däremot gjort det tufft för många att få ekonomin att gå ihop, inte minst barnfamiljer och äldre. Våren 2024 tar därför Gröna Lund tillbaka möjligheten att bara lösa entré för de som exempelvis vill 5-kampa, äta på restaurangerna eller vara sällskap till åkare (entrébiljetten kommer kosta från 100 kr). Dessutom tas Grönan Live-passet bort, som gav fri entré till konsert- och danskvällar. Istället kommer det klassiska entrékortet Gröna Kortet tillbaka i digital form. Gröna Kortet kommer kosta 395 kronor och ger fri entré till sommarens alla dagar inklusive konsert- och danskvällar. Ytterligare en god nyhet är att det blir fri entré för alla som fyllt 65 år samt fri entré och fria åk för alla barn 0-3 år.

– I och med pandemin behövde vi begränsa antalet gäster i parken och därför införde vi en biljett som inkluderade både entré och åk. Nu när verkligheten ser annorlunda ut och när hushållen har det tufft ekonomiskt, vill vi sänka tröskeln för ett besök. Många har saknat möjligheten att bara kunna lösa entré och därför återinför vi det. Gröna Lund ska vara till för alla, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.

Från och med nästa år kommer besökarna kunna välja den biljettyp som passar utifrån vad de vill ta del av i parken. Vill man bara lösa entré för en dag köper man en entrébiljett. Vill man ha fri entré hela säsongen köper man Gröna Kortet, där också alla konserter och danskvällar ingår. Vill man åka karusell hela dagen finns fortfarande entré och åk i ett paketpris, Ticket-to-Ride, där det också ingår Jetpass (expresskö till utvalda attraktioner), men man kommer också kunna lösa enskilda åkkuponger eller åkhäften att dela på.

En förändring som gästerna uppskattade efter pandemin var begränsningen av antalet gäster på tivolit, då man hann åka mer under sitt besök. Även detta tar Gröna Lund vara på genom att införa ett tak på antal åkband som säljs per dag samt behålla systemet med Jetpass.

– Vi har lyssnat till våra besökare, plockat russinen ur kakan och skapat en kombination som passar alla olika målgrupper. Jag ser verkligen fram emot att få välkomna så väl åkare som konsertbesökare, restaurangbesökare, 5-kampare och flanörer nästa säsong, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.


För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://mediabank.parksandresorts.com.

Ämnen


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50