Gå direkt till innehåll
Gröna Lund startar skräckskola inför Halloween

Pressmeddelande -

Gröna Lund startar skräckskola inför Halloween

Den 13 oktober är Halloween på Gröna Lund tillbaka men redan i sommar inleds rekryteringen av onda väsen till alla skräckhus. Och i år startar Gröna Lund en egen skräckskola, där vi utbildar de mest skräckinjagande väsen som någonsin skådats. Utbildningen innefattar bland annat skräckkunskap och skrämselteknik. Efter avslutad utbildning får man ett diplom som certifierad skräckaktör och erbjudande om anställning som ont väsen under Halloween.

Den 13 oktober slår vi upp grindarna till Halloween på Gröna Lund men redan nu pågår förberedelserna för fullt. Bland annat inleds rekryteringen av alla de onda väsen som ska skrämma våra gäster från vettet i våra skräckhus. Nytt för i år är att Gröna Lund startar en alldeles egen Skräckskola, där alltifrån spöken till onda clowner ska formas och utbildas.

Skräckskolan är en tvådagarsutbildning som leds av våra produktionsledare och arbetsledare för skräckhusen samt en aktörscoach. Utbildningen består av skräckkunskap, kunskap om smink, mask, kostym och rekvisita, skrämselteknik, improvisation, motorik- och röstövningar samt praktisk utbildning i våra skräckhus.

Efter genomförd och godkänd utbildning får deltagarna ett diplom som certifierad skräckaktör och erbjudande om anställning under Halloween på Gröna Lund. De färdigutbildade skräckaktörerna kommer sedan att skrämma slag på alla modiga (och mindre modiga) besökare i våra skräckhus under Halloween.

– Vår nya Skräckskola är en unik möjlighet för alla som älskar att utforska det obehagliga och lockas av att underhålla och skrämmas. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skrämsel eller skådespel, utan deltagarna kommer att få lära sig hemligheter, knep och tekniker för att skapa oöverträffad skräck, säger Lisa Vintfjärd, produktionsledare för skräckhus och onda väsen på Gröna Lund.

Utbildningen har 20 platser och man kan skicka in sin ansökan från och med idag, 20 juni, på Parks and Resorts hemsida.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://mediabank.parksandresorts.com.

Ämnen

Kategorier


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50