Gå direkt till innehåll
Loka med smak av G-kraft lanseras den 27 april på Gröna Lund
Loka med smak av G-kraft lanseras den 27 april på Gröna Lund

Pressmeddelande -

Gröna Lund och Loka lanserar ny dryck med smak av G-kraft

Den 27 april har den nya attraktionen Snake premiär på Gröna Lund. Det blir tivolits mest intensiva åktur någonsin där gästerna utsätts för 4,3 G-krafter när man slungas 40 meter upp i luften i 80 km/h. I samarbete med Loka har nu Gröna Lund tagit fram en kolsyrad dryck, vars bubblor modifierats för att framkalla samma magkänsla som den G-kraft man utsätts för.

Tillsammans med Lokas produktutvecklare har Gröna Lund tagit fram en helt unik och exklusiv kolsyrad dryck för 2019 års sommarsäsong. Den nya drycken kommer få namnet ”Loka med smak av G-kraft” och innehåller specialmodifierad kolsyra. När bubblorna i kolsyran reagerar med magsyran framkallas ett pirr i magen som kan liknas vid åkkänslan från bland annat Gröna Lunds nya åkattraktion Snake, där gästerna utsätts för 4,3 G-krafter när de slungas 40 meter upp i luften i 80 km/h.

- Vi har länge funderat på hur vi kan förlänga och förstärka gästernas upplevelse. Med ”Loka med smak av G-kraft” kommer man äntligen kunna återuppleva känslan i magen som våra attraktioner ger, säger Joanna Hammar, marknadsdirektör på Gröna Lund.

- Lokas G-kraftprojekt tillsammans med Gröna Lund har verkligen varit utmanande för våra produktutvecklare. Det är första gången som vi lyckats få Loka-bubblorna att vara kvar längre för att få det där extra pirret i magen. Vi är väldigt nöjda över att ha hittat receptet för G-kraft på flaska, säger Lokas marknadschef Anna-Stina Hallberg.

”Loka med smak av G-kraft” lanseras i samband med premiären av den nya åkattraktionen Snake den 27 april och kommer endast att finnas till försäljning på Gröna Lund.

För mer informationkontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2018 hade tivolit ca 1500 anställda under säsongen och över 1,6 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50