Gå direkt till innehåll
Gröna Lund blir djurpark under 2021

Pressmeddelande -

Gröna Lund blir djurpark under 2021

Eftersom beslutet om lättnader från restriktionerna för tivolinöjen dröjer ytterligare, har det anrika tivolit Gröna Lund nu beslutat sig för att ändra inriktning. Gröna Lund satsar istället på att bli djurpark för att kunna öppna och locka barnfamiljer under 2021.

Eftersom djurparker tillåts hålla öppet men inte tivolinöjen, har Gröna Lund nu bestämt sig för att ändra inriktning och bli en djurpark under 2021.

– Vi har redan väldigt många fiskmåsar som huserar på våra tak och en och annan ekorre som springer fritt på området. Vi ser även över möjligheten att låna in andra spännande djur på sikt, så som hängbukssvin och hönor. Barn är ju så lättroade nu för tiden när de inte haft så mycket att göra under pandemiåret, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Gröna Lund inleder nu planerna för omställningen, för att så snabbt som möjligt kunna förändra verksamheten och därmed öppna inom kort. Namnet på djurparken föreslås bli Gröna Lund Animal City Park.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

Ämnen


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 29 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2019 hade tivolit ca 1600 anställda under säsongen och över 1,6 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15