Gå direkt till innehåll
Gogol Bordello på Grönans Stora Scen

Pressmeddelande -

Gogol Bordello på Grönans Stora Scen

Gogol Bordello har hyllats som ett av världens mest visionära och oförutsägbara liveband. På onsdag intar det åtta personer starka bandet Gröna Lunds Stora Scen för vad som sannolikt kommer att bli en av säsongens mest fartfyllda spelningar.

Gogol Bordellos musik präglas i hög grad av bandmedlemmarnas mångfacetterade kulturella bakgrund. Bandet, som har sina rötter i Östeuropa och den karismatiske exil-Ukrainaren Eugene Hütz som frontfigur, har beskrivits som Balkans svar på the Pogues eller the Clash. Genom en unik mix av klezmer, flamenco och etno har bandet skördat framgångar världen över.

De senaste årens outtröttliga turnerande och bandets till synes outsinliga energi har resulterat i flera slutsålda konserter även i Stockholm. På onsdag kommer bandet med all sannolikhet att höja temperaturen i sommarens Stockholm med ytterligare några grader.

Gröna Kortet

Gröna Lunds säsongskort Gröna Kortet (189 kr) gäller som entré hela säsongen, inklusive konserterna på Lilla och Stora Scen.

För information eller ackreditering kontakta Tina Landelius, T.f. Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0765-40 44 31 eller email tina.landelius@gronalund.com

För pressbilder besök Gröna Lunds Bildbank på http://bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


 Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts Scandinavia AB tillsammans med Kolmården, Vildmarkshotellet, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria Vattenmuseum. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, nästan 1,3 miljoner besökare per år och omsätter drygt 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50