Gå direkt till innehåll
Fredagen den 13:e öppnar Halloween på Gröna Lund

Pressmeddelande -

Fredagen den 13:e öppnar Halloween på Gröna Lund

Fredagen den 13:e oktober öppnar Halloween på Gröna Lund, där vi under 16 dagar fyller tivolit med pumpor, Halloweenväsen, attraktioner, skräckparader och skräckhus. I år introduceras en helt ny världsunik Halloweenupplevelse ”Obscura”, där besökarna blir inlåsta i totalt mörker. Här upphör gränserna snabbt mellan vad som är verkligt och vad som är den inlåstes egna värsta mardrömmar.

Fredagen den 13:e kl. 16.00 slår Gröna Lund upp portarna till sitt sjätte Halloweenfirande. Hela parken har dekorerats i Halloweenskrud och i 16 dagar bjuds besökarna på maxad Halloweenstämning med en mängd olika Halloweenväsen, attraktioner, skräckparader och skräckhus. Likt tidigare år råder en rysmysig stämning på vårt Lilla Område som är anpassat till de yngre barnen, medan Stora Området har en mörkare inriktning. Här hittar man bland annat årets första nyhet Obscura, en ryslig upplevelse där besökarna blir inlåsta i totalt mörker och där gränserna suddas ut mellan mardröm och verklighet. Årets andra nyhet Häxans Magiska Stig passar våra yngre besökare och är fylld av överraskningar, pumpor med dålig tandhygien, skuggor och glittrande ljus. Biljetterna till Halloween på Gröna Lund förbokas online, där det endast finns ett begränsat antal platser till varje dag.

FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUND

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna förutom Jetline, Flygande Mattan och Twister.

Skräckhus
Obscura (nyhet) – i Obscura blir besökarna inlåsta i totalt mörker, där gränserna snabbt upphör mellan vad som är verkligt och vad som är den inlåstes egna värsta mardrömmar. (Åldersrekommendation 13 år).
Skeppet – ett orientaliskt skepp som bär på en tusenårig förbannelse. (Åldersrekommendation 15 år, 13 år i vuxet sällskap).
Sekten – i ett övergivet hus sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter. (Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap).
Olustiga Huset – Lustiga Huset har tagits över av ett onskefullt clownsällskap. (Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap).
House of Even Worse Nightmares – House of Nightmares med ökad skräcknivå. (Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap).

Halloweentematiserade attraktioner
Häxans Magiska
Stig (nyhet) – En upplevelse för våra yngre besökare. Den magiska stigen är fylld av överraskningar! Här bor häxan Ofelia och hennes bästa vänner Grums och Glims, som behöver hjälp av våra unga äventyrare att hitta ingredienserna till hennes trolldryck som hon tappat bort.
Blå Tåget – med en extra dos läskighet.
Spindelpigan – Nyckelpigan i Halloweenskrud.
Häxkitteln – Tekopparna har tagits över av en häxa.
Mumieelefanterna – Flygande Elefanterna har mumifierats.
O-turen (Kärlekstunneln) – en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln.
Pettson o Findus Spökhus – Pettson o Findus värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. (Ingen åldersrekommendation).

Tematiserade områden
Höstmarknaden – på Lilla området återuppstår den rysligt mysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.
Godishuset – på Lilla Området bakom Dansbanan hittar du Godishuset med tematiserad miljö och en fin godisbutik med allt godis man kan önska sig.
Día de Muertos – restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos ”De dödas dag” med färgsprakande dekor och dödskallar.
Spindelgången – för att ta dig från det rysmysiga lilla området över till det läskigare stora området måste du först passera genom jättespindelns mörka gång.
Trädgården – framför sektens mörka hus har en ondskefull trädgård vuxit upp.
Kvarteret – Besök Kvarteret och ta en paus från skräckhus och gastar. Här blandas skrot, musik och street food i en skruvad symfoni.

Parkunderhållning
Skräckparad – på stora området går en skräckparad fylld med onda väsen.
Fire Demons the Show (nyhet) – olika demoner bjuder på en spektakulär eldshow när mörkret faller.
Häxan och Monstret (nyhet) – barnshow vid Nyckelpigan.
Professor Joseph’s Creations of Horror (nyhet) – Stuntshow framför ingången till Eclipse.
Undead Alfred’s familjeutflykt (nyhet) – makaber och humoristisk zombieshow framför ingången till Eclipse.
Vrålen från Tyrolen (nyhet) – monster i lederhosen som spelar livemusik i Kvarteret.
Spökjakten – barnen får leta och räkna spöken som har gömt sig på lilla området. Meddelar man hur många spöken man hittat får man ett pris i Godishuset.
Halloween-karaktärer – både barnvänliga och läskiga väsen minglar runt i parken.

Pris (barn 0-2 år har fri entré och fria åk)
Halloweenbiljett (10+ år) – från 399 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus).
Halloweenbiljett barn (3-9 år) – från 299 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus).
Halloweenbiljett senior (65+) – 95 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus).

I varje Halloweenbiljett ingår även två Jetpass - möjlighet att tidsboka två åk bland utvalda attraktioner och skräckhus, där man istället får tillgång till en expresskö.

Öppettider
Vi delar upp de flesta av dagarna i ett förmiddagspass (10.00-15.30) och ett eftermiddagspass (16.30-22.00), där det är lika gastkramande läskigt oavsett vilken tid du besöker oss. Den enda skillnaden är att du i dagsljuset ser tydligt vad som förföljer dig…

Fredag 13 oktober 16:00-22:00
Lördag 14 oktober 10:00-22:00
Söndag 15 oktober 12:00-20:00
Fredag 20 oktober 16:00-22:00
Lördag 21 oktober 10:00-22:00
Söndag 22 oktober 12:00-20:00
Fredag 27 oktober 16:00-22:00
Lördag 28 oktober 10:00-22:00
Söndag 29 oktober 10:00-22:00
Måndag 30 oktober 10:00-22:00
Tisdag 31 oktober 10:00-22:00
Onsdag 1 november 10:00-22:00
Torsdag 2 november 10:00-22:00
Fredag 3 november 10:00-22:00
Lördag 4 november 10:00-22:00
Söndag 5 november 12:00-20:00

Ämnen

Kategorier


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50