Följ Gröna Lund

Fokus på underhållning, mat, tillgänglighet och barnfamiljer

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2014 10:30 CEST

Gröna Lunds säsong 2014 kommer att präglas av musik med 57 konserter inbokade på Stora och Lilla Scen med alltifrån utländska världsstjärnor som ZZ Top till svenska favoriter som Laleh. Dessutom satsas över 20 miljoner kronor på förbättringar i tivolimiljön, nya matupplevelser, ökad tillgänglighet för rullstolsburna gäster och omtanke om barnfamiljer.

– Ett år utan ny attraktion innebär inte att investeringarna uteblir i nöjesparken, tvärtom. I år har vi istället haft möjlighet att fokusera på helheten. Utöver vårt stora konsertprogram har vi även satsat drygt 20 miljoner kronor på bland annat nya matupplevelser, tivolimiljön, ökad tillgänglighet och förbättringar för alla våra barnfamiljer som besöker oss, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

57 konserter på Stora och Lilla Scen
Gröna Lund är en av få konsertarenor där man kan njuta av en konsert oavsett ålder, musikstil eller plånbok. Köper man säsongskortet ”Gröna Kortet” för 240 kronor får man fri entré hela säsongen inklusive all underhållning, vilket blir mindre än 5 kronor per konsert. I år spelar stora utländska band som Arcade Fire, Pixies, ZZ Top och Tom Jones samt svenska storheter som Laleh, Daniel Adams-Ray, Melissa Horn och Timbuktu.

Pulled pork och grillbuffé med sydamerikansk inspiration
Ett tivoli är i ständig förnyelse och det gäller även matupplevelserna. Sedan tidigare hittar man bland annat fish and chips, tortillas, gyros, langos, thaiwok, sushi, våfflor och kebab på Gröna Lund. Nytt för i år är införandet av den populära rätten pulled pork, som kommer att serveras i matkioskerna. Även restaurang Krejsy’s populära grillbuffé förnyas i år, där grillrätterna komponeras med inspiration från Sydamerika.

Ett Gröna Lund för alla
2013 fick Gröna Lund ta emot Stockholms Stads pris S:t Julianpriset, som belönar de som aktivt arbetar med att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. I år fortsätter arbetet med att göra tivolit tillgängligt för alla, då restaurang Krejsy’s får en ramp upp till restaurangen och nya handikapptoaletter. Dessutom anpassas fem 5-kampsspel för rullstolsburna gäster.  

Små detaljer som gör stor skillnad för barnfamiljer
Över 60 % av de som besöker Gröna Lund är barnfamiljer och ofta är det små detaljer som kan få stor betydelse när man besöker en nöjespark med barn. Nytt för i år är att det nu finns ett amningsrum på Gröna Lunds Lilla Område, har man glömt blöjor hemma finns det att hämta gratis i vårt Servicecenter och vi bjuder även våra gäster på våtservetter när man köper sin sockervadd, så man kan torka alla små och kladdiga händer.

För mer information om Gröna Lund kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2013 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,5 miljoner besökare och omsatte ca 500 miljoner kronor, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.