Gå direkt till innehåll
Felix Herngren som utomjording - årets reklamkampanj från Gröna Lund

Pressmeddelande -

Felix Herngren som utomjording - årets reklamkampanj från Gröna Lund

Den 24 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, men redan den 27 mars är det premiär för Gröna Lunds reklamkampanj som i år har en lite speciell huvudrollsinnehavare. Filmen visar hur en utomjording upplever en dag på tivolit i olika attraktioner och rösten till den animerade figurer görs av ingen mindre än Felix Herngren.

Gröna Lunds reklamkampanj inför säsongen bygger på konceptet ”Galaxens roligaste plats” och visar hur en upptäcktsresande utomjording utforskar berg- och dalbanan, Lustiga Husets trappor och Fritt Fall på Gröna Lund. Rösten till utomjordingen görs av Felix Herngren vars produktionsbolag FLX också ligger bakom filmen.

– Med årets kampanj vill vi på ett humoristiskt sätt lyfta att Gröna Lund är en fantastiskt rolig plats vem du än är. Det är galet, fartfyllt och det händer saker i vartenda hörn. En av världens mest attraktionstäta nöjesparker är en kul upplevelse för alla - både jordbor och aliens. Helt enkelt galaxens roligaste plats, säger Navid Safiyari, Creative Director på Parks and Resorts.

Reklamkampanjen startar den 27 mars och består av en längre film på 30 sekunder och tre fristående filmer på ca 15 sekunder. De fristående filmerna visar alla varsin scen som även riktiga jordbor kan känna igen sig i, så som utmaningen att ta sig upp för Lustiga Husets trappa för första gången, besvikelsen när man inte har längden inne för en berg- och dalbana eller den skräckblandade förtjusningen när man ger sig på en lite för läskig attraktion som Fritt Fall.

Filmen kommer att visas i digitala kanaler som Facebook, Snapchat, Instagram och YouTube. För att stärka upp de digitala kampanjerna tas även en stillbild fram för OOH i närområden.

För mer information kontakta Annika Troselius, informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank https://mediabank.parksandresorts.com/

Beställare/Creative
Marknadsdirektör: Joanna Hammar (Parks and Resorts)
Brand Manager: Sebastian Delefors (Parks and Resorts)
CD: Navid Safiyari (Parks and Resorts)
AD: Robert Lövgren (Parks and Resorts)

Film
FLX
Regi: Bill Schumacher
Producent: Frida Heder
Produktionsledare: Alexander Peters
Exekutive producent: Johan Gabous
Head of Commercial & Branded content: Therese Pettersson
DoP: Filip Lyman
Make up/kostym: Anna Göransson
Offline: Robin Siwe
Grade: Sander van Wijk
Ljud: Studio Fyr/Mattias Eklund
Online: Studio Fyr/Petter Lindholm
3D: Swiss

Stillbild
Fotograf: Carl-Johan Paulin
3D för stillbild: Swiss

Mediebyrå
The Amazing Society

Relaterade länkar

Ämnen


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50