Gå direkt till innehåll
Drottningen firar Childhood-dagen på Grönan

Pressmeddelande -

Drottningen firar Childhood-dagen på Grönan

På söndag den 23 maj firas Childhood-dagen på Gröna Lund. För sjunde året i rad dedikeras en hel dag till att samla in pengar till utsatta barn världen över via H.M. Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation. På Stora Scen bjuds det på en scenshow kl. 16.00 med Peter Jöback, Eric Saade, Erik Grönwall, Markoolio, Linda Bengtzing och Velvet i närvaro av H.M. Drottning Silvia

Välgörenhetsdag för utsatta barn
Varje år arrangeras Childhood-dagen på Gröna Lunds Tivoli. En dag där man med hjälp av en stor välgörenhetskonsert samlar in pengar till H.M. Drottning Silvias World Childhood Foundation. För sjätte gången är också H.M. Drottning Silvia närvarande för att njuta av konserten och Gröna Lunds entréintäkter under dagen går oavkortat till Childhood.

– Det här är sjunde året som Gröna Lund tillsammans med en rad företagssponsorer arrangerar en dag till förmån för Childhood. I vårt arbete att stödja projekt för utsatta barn i Sverige och runt om i världen betyder det här väldigt mycket. Och en bättre plats för att uppmärksamma alla barns rätt till en barndom än Gröna Lund, är svårt att tänka sig, säger Mats Agurén, generalsekreterare i Childhood.

– Förra året samlade Gröna Lund tillsammans med sponsorerna in mer än 800 000 kronor till World Childhood Foundation, något som vi mer än gärna vill göra om i år igen, säger Gröna Lunds VD Jan Roy.

Artister:
Peter Jöback
Markoolio
Erik Saade
Erik Grönwall
Linda Bengtzing
Velvet

Gröna Lund har öppet klockan 12.00-20.00 och scenshowen pågår mellan 16.00-17.00. På Lilla Scen är det piratshow kl. 14 & 15. Förutom Gröna Lund är även ICA, Vattenfall, Volvo och Metro sponsorer till Childhood-dagen.

Information om World Childood Foundation
Barn som känner sig trygga och älskade växer upp till starka och ansvarsfulla människor. World Childhood Foundation vill att alla barn ska få den möjligheten. Därför jobbar de för de barn som ofta glöms bort; gatubarn, barn på institutioner, sexuellt utnyttjade barn och unga mammor. De ägnar särskilt intresse åt flickor i svåra situationer. För mer information besök www.childhood.org

För
mer information kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig Gröna Lund på telefon 0708-58 00 50 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.

För pressbilder besök Gröna Lunds Bildbank på http://bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med ABBA WORLD, Aquaria Vattenmuseum, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland och Vildmarkshotellet. Tivolit har 32 attraktioner och sju restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit har ca 1400 anställda under en säsong, har ca 1,2 miljon besökare per säsong och omsätter ca 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50