Gå direkt till innehåll
Alanis Morissette till Grönans Stora Scen i sommar

Pressmeddelande -

Alanis Morissette till Grönans Stora Scen i sommar

Den första bokningen är nu gjord till Gröna Lunds konsertsommar 2025. Vi är idag stolta över att kunna presentera den fantastiska sångaren och låtskrivaren bakom bland annat de ikoniska låtarna ”Ironic”, ”You Oughta Know” och ”Hand in My Pocket”. Den 15 juni kl. 20.00 välkomnar vi Alanis Morissette ut på Gröna Lunds Stora Scen för första gången!

Alanis Morissette är en av de mest inflytelserika singer/songwriter-artisterna inom sin genre. Hon har kammat hem hela sju Grammy Awards (med ytterligare 14 nomineringar), två Golden Globe-nomineringar, ett BRIT Award och är invald i Canadian Music Hall of Fame så väl som The Canadian Songwriter Hall of Fame. Hennes album ”Jagged Little Pill” från 1995 slog ner som en chockvåg över hela världen med låtar som ”Ironic” och "You Oughta Know” och idag har hon totalt sålt över 75 miljoner album världen över. Hon har aldrig spelat på Gröna Lund förut, men den 15 juni kl. 20.00 får vi äntligen välkomna Alanis Morissette ut på Stora Scen för första gången.

– Att säga att Alanis Morissette är en av de största inom sin genre är verkligen ingen överdrift och jag tror att de allra flesta har hört hennes låt ”Ironic”. Jag är otroligt stolt över att kunna inleda våra konsertsläpp för nästa år med en riktig ikon på den internationella musikscenen - Alanis Morissette, säger Leo Gullberg, programchef på Gröna Lund.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank http://mediabank.parksandresorts.com.

KONSERTSOMMAREN 2025

Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 420 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop.
Följande konserter är hittills bokade:

Alanis Morissette – 15 juni kl. 20.00 på Stora Scen

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans och barnunderhållning. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 04