Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

85 danskvällar, 3 pirater och 1 trollkarl

Gröna Lunds Lilla Scen och tillika Dansbana har ett hektiskt program i sommar. Barnens favorit Kapten Knallröd är tillbaka med sina klantiga pirater och i juli blir det Gröna Lunds-premiär för trollkarlen Anders Fox. Dessutom är det dans onsdag till söndag på Dansbanan, som gästas av allt från Lasse Stefanz och Barbados till tangokurser och Salsa cubana-kvällar.

Dansbanan kl. 19.00
Sedan den anrika Dansbanan återinvigdes 2005 har dansparen vallfärdat till Gröna Lund på sensommarkvällarna. Och i år blir inget undantag. Dansprogrammet är fullspäckat med dans i stort sett varje dag i veckan, förutom måndagar och tisdagar (då det istället är konsert). Onsdagar och torsdagar kommer stjärndansband på besök, bland andra Lasse Stefanz, Barbados, Arvingarna, Larz-Kristerz, Scotts, Mats Bladhs, Wizex och Flamingokvintetten. Den populära tangon är tillbaka varje fredag, där danskvällen inleds med en tangokurs för nybörjare kl. 18.00 innan dansen sätter igång kl. 19.00. Lördagarna tillhör salsafantasterna, och även här inleds kvällen med en grundkurs i salsa kl. 18.00 innan salsakvällen startar kl. 19.00. På söndagar från 30 juni till 11 augusti kommer det att dansas en specifik typ av salsa, nämligen Salsa cubana.

Lilla Scen kl. 14.00 & 16.00
Varje dag kl. 14.00 och 16.00 är det barnföreställning på Lilla Scen. I år är den populära och kaxiga Kapten Knallröd tillbaka med sin klantiga besättning pirater. Det bjuds på en fartfylld och knasig föreställning med sång och akrobatik, där piraterna måste lära sig att samarbeta för att hitta ratten som försvunnit på ett mystiskt sätt. Föreställningen är skriven av manusförfattaren Peter Magnusson och regin och koreografin görs av Dag Andersson. Piratföreställningen spelas mellan 27 april-30 juni samt 15 juli-22 september kl. 14.00 och 16.00.

När piraterna tar semester blir det Gröna Lunds-premiär för trollkarlen Anders Fox, som började trolla och jonglera redan som 11-åring och som kan underhålla både gammal som ung. Anders Fox Trollerishow spelas på Lilla Scen mellan den 1 juli-14 juli kl. 14.00 och 16.00.

För mer information om Gröna Lund och konserterna kontakta Annika Troselius, Informationsansvarig på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com och klicka på ”Pressbilder”.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. 2012 hade tivolit ca 1400 anställda under säsongen, över 1,4 miljoner besökare och omsatte drygt 455 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

 

Kontakter

Annika Troselius

Annika Troselius

Presskontakt Informationschef Press och information 010-708 91 50