Gå direkt till innehåll
42 konserter på Grönan i sommar

Pressmeddelande -

42 konserter på Grönan i sommar

Aldrig någonsin har så många artister stått på Gröna Lunds scener under en och samma sommar. 42 artister är inbokade från 23 maj till 17 september och det blir en blandning av pop, hårdrock, country, rockabilly, visor, hip-hop och jazz.

Det blir konsertrekord på Gröna Lund i sommar då man bjuder på 42 konserter från både svenska och utländska artister. Alltifrån Ulf Lundell, John Fogerty, The Cult och The Baseballs till Mando Diao, Teddybears, Amanda Jenssen, Timo Räisänen och Bob Hund.

– Vi har lyckats få hit precis alla artister som vi ville ha och lite till. Gröna Lund är en konsertarena för alla oavsett smak eller plånbok. Titta bara på vad musikfestivalerna tar betalt för deras konserter. Det är flera tusenlappar. På Grönan kan du gå hela sommaren och se över 40 konserter för 159 kronor med vårt entrékort Gröna Kortet. Det är vår styrka, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

Ny scen för intima konsertupplevelser
Förutom 17 fantastiska artister på Stora Scen satsar Gröna Lund också på en ny scen. På Lilla Scen (den anrika Dansbanan) kommer man att hålla konserter med aktuella svenska artister i vad som blir en väldigt intim konsertmiljö. Under taket på Lilla Scen ryms ungefär 1500 personer, som kommer väldigt nära artisterna under konserten. Här kommer man också att kunna servera öl, vin och snacks under konserten, något som man inte kan framför Stora Scen.

– Scenen har ju tidigare använts för dansband och barnunderhållning och kommer självklart även att fortsätta med det i framtiden. Men fler dagar i veckan har den bara stått tom. Det känns jättespännande att få presentera heta svenska artister som exempelvis Erik Hassle, Hästpojken och Marit Bergman på Lilla Scen. Konsertupplevelsen kommer att bli kanon, säger Kenny Mattsson.

För mer information, bilder och ackreditering kontakta Gröna Lunds Pressansvarig Annika Troselius på telefon 0708-58 00 50 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.

Se pdf-filen för hela konsertprogrammet, eller på in på www.gronalund.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med ABBA WORLD, Aquaria Vattenmuseum, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland och Vildmarkshotellet. Tivolit har 30 attraktioner och sju restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Företaget har ca 85 årsanställda och sysselsätter tillsammans med hyresgäst ytterligare 1400 säsongsanställda. Gröna Lund har ca 1,1 miljon besökare per säsong och omsätter ca 400 miljoner kr, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.

Kontakter

Gabriella Granditsky

Presskontakt Pressansvarig 010-708 71 15